Ενισχυση της γνωσης για τα Ελληνικα Λογιστικα Προτυπα

Εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικών Επιστημών με στόχο τη συνεχιζόμενη ενημέρωση των φοιτητών του τμήματος

Εκδήλωση με θέμα «Οικονομικές Καταστάσεις – Κατάταξη Οντοτήτων με βάση τα ελληνικά πρότυπα» πραγματοποίησε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Οικονομικών Επιστημών το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή πολλών φοιτητών του τμήματος
 
Η εκδήλωση αυτή , σημείωσε ο Γιάννης Καϊσίδης, υπεύθυνος Τμήματος Οικονομικού της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, έχει σαν στόχο να κάνουν ό,τι καλύτερο για τους φοιτητές και το Τμήμα, προσπαθώντας μέσα από εκδηλώσεις και άλλες δράσεις να βοηθήσουν τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο τμήμα και να αποκτήσουν εφόδια και για τη συνέχεια. Για αυτό και πραγματοποίησαν αυτή την ενημερωτική εκδήλωση, που απευθύνονταν κυρίως σε φοιτητές του οικονομικού τμήματος.
 

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δρογαλάς, ο οποίος τόνισε πως το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια τα μαθήματα να είναι πολύ κοντά στη σύγχρονη πραγματικότητα, με ένα συγκερασμό τόσο θεωρητικού όσο και πρακτικού περιεχομένου, που παρέχει το συγκεκριμένο τμήμα, κάτι που θεωρεί πολύ αξιόλογο.

«Τέτοιες εκδηλώσεις είναι αξιέπαινες. Οι μαθητές είναι κοντά και γίνεται κάτι καλό» σημείωσε, αναφέροντας πως η λογιστική και η φορολογία έχουν συνεχείς αλλαγές, και για αυτό πρέπει να συγκεντρώνουν συνέχεια γνώσεις επάνω σε αυτό, και αυτή την νοοτροπία και γνώση προσπαθούν να περάσουν και στους φοιτητές.
 
Το θέμα είναι αρκετά επίκαιρο, σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πέτρος Μοσχίδης, Λογιστής/Εσωτερικός Ελεγκτής, μιας και αφορά το νόμο 4308/14, με τον οποίο από 1/1/15 έχουν αλλάξει όλοι οι λογιστικοί κανόνες που αφορούν τις επιχειρήσεις.
 

«Θεωρούμε ότι είναι καλό τα παιδιά, βγαίνοντας από το Πανεπιστήμιο, να έχουν και μια γεύση για το τι θα συναντήσουν στην πορεία, όταν χρειαστεί να εργαστούν, είτε σε μια επιχείρηση ή σε κάτι δικό τους» σημείωσε επισημαίνοντας πως ο οικονομολόγος και ο λογιστής δεν σταματούν να διαβάζουν ποτέ.
 
Παρόλα αυτά θεωρεί ιδιαίτερα θετικό ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια το φορολογικό σύστημα να μείνει σταθερό, μέσα και από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα που εισήχθησαν μέσα από το συγκεκριμένο νόμο και πλέον ο λογιστής αποκτά αξία και δεν ψάχνει μόνο να καθορίσει το φόρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.