Ενισχυση με αστυνομικους ενοψει καλοκαιριου ζητα η ΕΑΥΡ

Συνάντηση Στ. Τζατζανά με τη φυσική ηγεσία και τον γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στην Αθήνα μετέβη την Τρίτη 25 Απριλίου η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης (ΕΑΥΡ) κ. Σταυρούλα Τζατζανά, προκειμένου να συναντηθεί με τη φυσική ηγεσία, καθώς και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι επαφές της κ. Τζατζανά ξεκίνησαν με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο κα τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Δούβαλη, παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Εμμανουήλ Ανδρουλάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοίκησης-Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Χρήστος Κονδύλης και ο  Προϊστάμενος Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Παντελής. 

Η Πρόεδρος της ΕΑΥΡ, αρχικά μετέφερε  τα θερμά συγχαρητήρια όλων των μελών της Ένωσης στον Αρχηγό  και στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την τοποθέτησή τους  στα ύψιστα αξιώματα του Σώματος, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους  για μια καλύτερη Αστυνομία στην υπηρεσία της Ελληνικής κοινωνίας και με σεβασμό στα δικαιώματα των σκληρά και υπό  αντίξοες συνθήκες εργαζομένων   αστυνομικών.

Στη συνέχεια προέβη σε αναλυτική ενημέρωσή τους σχετικά τα προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας και ζήτησε την συνδρομή τους για την σε σύντομο χρόνο επίλυση αυτών. Δόθηκε έμφαση στην  επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Δ.Α. Ροδόπης  με ικανό αριθμό αστυνομικών ειδικά  την θερινή περίοδο  κατά την οποία αποδεδειγμένα παρουσιάζεται αύξηση των μεταναστευτικών ροών καθώς επίσης σημειώνεται ιδιαίτερα αυξητική τάση στις διελεύσεις τουριστών από το Μεθοριακό Σημείο Διαβατηριακού Ελέγχου Νυμφαίας, στην  αναγκαιότητα εφοδιασμού των Υπηρεσιών και των αστυνομικών του νομού με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και νέα υπηρεσιακά οχήματα προκειμένου να επιτελούν το έργο τους με ασφάλεια και να παρέχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες ασφάλειας στην κοινωνία του Νομού Ροδόπης, στη στασιμότητα που δυστυχώς παρουσιάζεται από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσον αφορά  στην ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων που επιλέχθηκαν για να στεγαστεί το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Κομοτηνής, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών  στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου Σαπών.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη μνεία και ζητήθηκε η θετική εισήγηση και η παρέμβαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ  ως προς την ικανοποίηση του καθόλα δίκαιου αιτήματος  της Ένωσής μας που αφορά στην  επέκταση του δικαιώματος λήψης στους υπηρετούντες στο Νομό Ροδόπης αστυνομικούς, του επιδόματος ύψους 100 ευρώ.

Τόσο ο Αρχηγός όσο και ο Υπαρχηγός αφού αρχικά δήλωσαν την πρόθεσή τους για συνέχιση της  ήδη υπάρχουσας αρμονικής και παραγωγικής συνεργασίας,  συντάχθηκαν με   το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθούν προσωπικά τις αναγκαίες ενέργειες – εξελίξεις, παρεμβαίνοντας όπου και όποτε αυτό χρειαστεί για την επίλυση των προβλημάτων σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρονικό διάστημα.

Πριν τη λήξη της εποικοδομητικής συνάντησης η Πρόεδρός εκ μέρους όλων των μελών της Ένωσης,  παρέδωσε στον κ. Αρχηγό και στον κ. Υπαρχηγό από μία εικόνα της Μεγαλόχαρης Παναγίας. Τέλος, από την κ. Τζατζανά μεταφέρθηκαν οι ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΥΡ προς τον Αρχηγό για την διάθεση 100 Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Δ.Α. Ροδόπης προκειμένου αυτοί  να πραγματοποιήσουν την 6μηνη Πρακτική τους Εκπαίδευση.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, όπου ετέθησαν τα ίδια ζητήματα.

Ο κ. Καραμαλάκης  συντάχθηκε με   το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε για την εκ μέρους του  θετική εισήγηση αρμοδίως και την εκδήλωση των αναγκαίων παρεμβάσεων, ώστε αυτά να ικανοποιηθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.