Ενισχυονται οι δυναμεις της ΕΛΑΣ στην Εγνατια Οδο, αλλα…

Περιπολικά σε κάθε κόμβο από Αλεξανδρούπολη έως και Ξάνθη ως πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου οδήγησης διακινητών στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Μια «ευχάριστη έκπληξη» περίμενε χθες Τετάρτη τους Θρακιώτες, και μη, χρήστες της Εγνατίας Οδού καθώς σε κάθε  κόμβο της Εγνατίας Οδού από από την Αλεξανδρούπολη έως και την Ξάνθη υπήρχε παρουσία περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ενισχυμένη αυτή παρουσία περιπολικών έρχεται σε συνέχεια των όσων αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την λήψη άμεσων μέτρων για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου παραβίασης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από λαθροδιακινητές, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή διερχόμενων οδηγών και επιβαινόντων στο οδικό δίκτυο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου από την τηλεδιάσκεψη προέκυψε ότι θα εντατικοποιηθεί πάραυτα η αποτρεπτική επιτήρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, θα διαβιβαστούν άμεσα προτάσεις στην Εταιρεία «Εγνατία Οδό» για αποτρεπτικές τεχνικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο και θα εξεταστεί κάθε άλλο πρόσφορο μέσο τεχνικής παρέμβασης, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τα εφαρμοζόμενα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, έχουν οδηγήσει τους λαθροδιακινητές σε υιοθέτηση νέων πρακτικών, όπως η μετακίνηση μέσω δευτερευόντων οδών ή και η χρήση του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τις ζωές οδηγών και επιβαινόντων στα οχήματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Έβρου, κ. Σταύρος Κελέτσης, οι Βουλευτές Έβρου κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Δημήτρης Πέτροβιτς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννης Ζαμπούκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, εκπρόσωπος της «Εγνατίας Οδού» και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Να σημειωθεί πως η πρακτική αυτή των διακινητών εξελίσσεται σε μάστιγα για την Ροδόπη και τον Έβρο καθώς τα φαινόμενα είναι καθημερινά και πολλαπλασιάζονται ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα τροχαία που προκαλούν, είναι θανατηφόρα.

Η παρουσία των περιπολικών αποτελεί ένα πρώτο αλλά όχι αποτελεσματικό μέτρο για την πλήρη αντιμετώπιση του φαινομένου, η οποία ζητείται επιτακτικά από το σύνολο της Θρακικής κοινωνίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.