Ενισχυεται η πολιτικη προστασια του Δημου Κομοτηνης

Θα αποκτήσει ρυμουλκούμενο με σειρά αντλιών για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων

Ρυμουλκούμενο τρέιλερ, το οποίο θα έχει μια σειρά από αντλίες, κυρίως βενζινοκίνητες, θα αποκτήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μέσω του Δικτύου για την Υποστήριξη της Λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας «ΔΥΟΠΠ».

Το ΔΥΟΠΠ συστάθηκε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του διασυνοριακού προγράμματος OUTLAND με σκοπό τη δημιουργία ενός συνεκτικού πλαισίου για την εκπαίδευση, κατάρτιση και υποστήριξη των εθελοντών που σχετίζονται με τη διαχείριση κινδύνου από δασικές πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές γενικότερα στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και σε άλλες ενδιαφερόμενες χώρες.

Να θυμίσουμε πως μέσω του προγράμματος OUTLAND πέντε δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κομοτηνής, είχαν προμηθευτεί πέντε εξειδικευμένα 4×4 οχήματα για εθελοντές, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια (στην Κομοτηνή από το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με το όχημα να έχει εμπλακεί και στην πυρκαγιά στο Παπίκιο).

Σε συνέχεια αυτής της προμήθειας λοιπόν, το δίκτυο προχώρησε στην προμήθεια  ρυμολκούμενων, που θα μεταφέρουν εξοπλισμό στα σημεία που χρειάζεται.

Το κάθε ρυμουλκούμενο όχημα αποτελείται από το πλαίσιο και την υπερκατασκευή που είναι τοποθετημένη πάνω στο τρέιλερ, καθώς και από τον απαραίτητο εξοπλισμό που περιλαμβάνει:

-Ένα τεμ. ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος παραγωγής μονοφασικού ρεύματος τάσης 230 V και συχνότητας 50 Hz με καύσιμο βενζίνη, κατάλληλο να χρησιμοποιηθεί ως κύρια πηγή

-Δυο τεμ.  μεταφερόμενες βενζινοκίνητες  αντλίες λυμάτων  υψηλής απόδοσης και αξιοπιστίας, με αντλία φυγοκεντρική αυτόματης αναρρόφησης, τοποθετημένη σε  μεταλλική βάση με ηλεκτροστατική βαφή

-Ένα τεμ. μεταφερόμενη βενζινοκίνητη  αντλία λάσπης κατάλληλη για άντληση και μεταφορά λάσπης

-Δυο τεμ. μεταφερόμενες  βενζινοκίνητες   αντλίες  νερού 

-Δυο τεμ. υποβρύχιες ηλεκτρικές αντλίες

-Δυο τεμ. μπαλαντέζες ρεύματος 4 Θέσεων

-Έναν Τηλεσκοπικό ιστό φωτισμού

-Δυο τεμ. φτυάρια ‘’χιονιού’’ για την απομάκρυνση λάσπης Διαστάσεων  40cm τοποθετημένα σε ειδικές βάσεις στην υπερκατασκευή.

-Δέκα έξι τεμ. σωλήνες αναρρόφησης βαρέος τύπου από ελαστικό με σύρμα και λινά με αντοχή τουλάχιστον -8bar , διαμέτρου 3’’ των 2,4m περίπου η κάθε μια με ταχυσυνδεσμους τύπου STORZ 75 στο κάθε άκρο και τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένο μανηκοθέσιο  στην υπερκατασκευή.

-Τέσσερα τεμ.  σωλήνων  Χ.Π.,  µε  εσωτερική  επένδυση  ελαστικού, πίεση λειτουργίας τουλάχιστον 15 bar, πίεση , διαµ. 45 mm, µήκους 20 m έκαστος, µε ταχυσυνδέσµους τύπου STORZ σε κάθε άκρο.

-Δώδεκα τεμ.  σωλήνων  Χ.Π.,  µε  εσωτερική  επένδυση  ελαστικού   , πίεση λειτουργίας τουλάχιστον 10 bar, πίεση , διαµ.  65mm, µήκους 20 m έκαστος, µε ταχυσυνδέσµους τύπου STORZ 65 σε κάθε άκρο.

-Ένα  τεμ μεταλλικά δοχεία Καυσίμου 20lt.

-Έξι τεμ κλειδιά τύπου STORZ

-Πέντε φίλτρα για τους σωλήνες αναρρόφησης με ταχυσυνδέσμους STORZ 75

Τα ρυμουλκούμενα θα παραχωρηθούν για 10 χρόνια στους Δήμους Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη για τις ανάγκες πρόληψης φυσικών καταστροφών με τα έξοδα, ζημιές, ευθύνες κλπ που θα προκύπτουν κατά τη χρήση των οχημάτων να βαρύνουν εξολοκλήρου τους χρήστες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.