Ενισχυεται η παρουσια του Ανοικτου Πανεπιστημιου στην Κομοτηνη

Επιπλέον 700 φοιτητές του ΕΑΠ θα προσέρχονται στην Κομοτηνή

Περίπου 700 επιπλέον φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα επισκέπτονται την πόλη της Κομοτηνής αυτή τη ακαδημαϊκή περίοδο, μετά την απόφαση του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου να ενισχύσει την παρουσία του στην πόλη μας σε συνεργασία με το Δήμο Κομοτηνής.
 
Για αυτό το λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε το αίτημα του ΕΑΠ για παραχώρηση αιθουσών στο 2ο Λύκειο Κομοτηνής ώστε η πόλη μας να γίνει πιο έντονα και μαζικά χώρος προσέλευσης φοιτητών από τις περιοχές της Βορείου Ελλάδας ανατολικά της Θεσσαλονίκης.
 
Οι 700 φοιτούντες θα έρχονται στην Κομοτηνή κάποιες μέρες για να διδάσκονται στο σχολείο, σε μέρες και ώρες που δεν θα συμπέφτουν με τους μαθητές, με τις δαπάνες να καλύπτονται από το ΕΑΠ.
 
Το αρχικό αίτημα ήρθε στις 28 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Κομοτηνής, και μετά από διαπραγμάτευση με τον κ. Γιάννη Γκαράνη ως πρόεδρο της επιτροπής παιδείας με τον αντιπρόεδρο του ΕΑΠ, και λίγη ώρα πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε στο Δήμο η τελική πρόταση.
 
Η μεγάλη αξία, σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης, είναι ότι το ΕΠΑ μένει στην πόλη μας, κάτι το οποίο μέχρι το καλοκαίρι δεν ήταν καθόλου σίγουρο, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών, την εξυπηρέτηση των Κομοτηναίων που φοιτούν σε αυτό αλλά και την προσέλευση ανθρώπων από όλη τη βόρεια Ελλάδα στην Κομοτηνή για τον επόμενο χρόνο.
 
Η παραχώρηση αυτή εντάσσεται, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, στη γενικότερη προσπάθεια του Δήμου να ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της πόλης, και η ενδυνάμωση της ήδη υφιστάμενης Πύλης – Πόλου του ΕΑΠ, είναι το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.