Ενισχυεται η ασφαλεια των πεζων στο Κρυονερι

Με την ενίσχυση του οδοφωτισμού στο δρόμο που κινούνται οι λουόμενοι

Είναι γνωστό ότι η παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, έχει «παγίδες» για όσους είναι απρόσεκτοι, μιας και η εγγύτητα των οικισμών στην παραλία, ελλοχεύει κινδύνους τη θερινή περίοδο για τους διερχόμενους.
 
Το αίτημα για καλύτερο φωτισμό είναι πάγιο στην περιοχή, και αυτό θέλει να κάνει ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, ενισχύοντας τον οδικό ηλεκτροφωτισμό της παραλιακής ζώνης περιοχής Κρυονερίου, με την οικονομική επιτροπή του Δήμου να εγκρίνει την Παρασκευή την χρηματοδότησης ύψους 25.000 ευρώ για το έργο.
 
Μέσω αυτού προωθείται η βελτίωση της υποδομής του επαρχιακού δικτύου καθώς και των συνθηκών κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη περιοχής Κρυονερίου, έτσι ώστε να αυξηθεί η παρεχόμενη οδική ασφάλεια οδηγών και πεζών και να αποφευχθούν κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων, ιδιαίτερα στους -φορτισμένους κυκλοφοριακά-καλοκαιρινούς μήνες.
 
Με τις 25.000 ευρώ ο Δήμος θα χρηματοδοτήσει την προμήθεια και την τοποθέτηση στύλων οδοφωτισμού και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο της ΔΕΗ, εντός του παραθεριστικού οικισμού «Κρυονέρι» και συγκεκριμένα στον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που βρίσκεται στο ανατολικό όριο του οικισμού (μεταξύ οικισμού και αλσυλλίου) και στον χωματόδρομο που βρίσκεται στο δυτικό όριο του οικισμού.
 
Ο ασφαλτόδρομος στο ανατολικό όριο του οικισμού, αποτελεί την είσοδό του από τα ανατολικά. Πρόκειται για δρόμο με κίνηση σε όλη τη διάρκεια του έτους, πολύ περισσότερο αυξημένη κατά τους θερινούς μήνες. Επίσης, ο χωματόδρομος στο δυτικό όριο του οικισμού, αποτελεί την είσοδό του από τα δυτικά και επιπλέον, χρησιμοποιείται για την πρόσβαση προς την παραλία.
 
Με τον φωτισμό των δύο αυτών οδών, ο Δήμος ελπίζει πως θα αυξηθεί σημαντικά η ασφαλής διέλευση όλων των διερχομένων από τις δύο εισόδους του οικισμού, τόσο για τους διερχόμενους από την παραλιακή οδό όσο και για τους λουόμενους-επισκέπτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.