Ενισχυει την εκμαθηση της Τοπικης Ιστοριας η Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Μέσω προγράμματος δια βίου μάθησης για εκπαιδευτικούς, που θα μάθουν να αξιοποιούν και το αρχειακό υλικό της βιβλιοθήκης

Ένα από τα ζητούμενα των τελευταίων ετών, είναι η διδασκαλία της τοπικής ιστορίας μέσα στο δημόσιο σχολείο, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο τους και την ιστορία του, πέρα από την γνώση του γενικού ιστορικού πλαισίου.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και επιμέρους καθηγητές, με σημαντικά, πολλές φορές, αποτελέσματα, και το αίτημα για μεγαλύτερη ενασχόληση με την τοπική ιστορία να είναι πλέον πάγιο.

Για αυτό το λόγο η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης, ενέταξε σε συνεργασία με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, την Τοπική Ιστορία σε αυτά, με τα μαθήματα σε 20 εκπαιδευτικούς της Ροδόπης να έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες.

Κάθε Τετάρτη λοιπόν, εκπαιδευτικοί προσέρχονται για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από τον κ. Δημήτρη Καλογιαννίδη, Ιστορικό και υποψήφιο Διδάκτορα στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας ΔΠΘ, ενώ μέσα από το πρόγραμμα, θα έρθουν σε επαφή με το υλικό της Βιβλιοθήκης, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν στη συνέχεια στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αξιοποιώντας το υλικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην τάξη

Όπως τόνισε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αθανασία Καρανίκα, αυτό είναι το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα Τοπικής Ιστορίας που έχει πραγματοποιηθεί στην Βιβλιοθήκη, το οποίο προσπάθησαν να ξεκινήσουν από την αρχή της χρονιάς, όμως λόγω ελλείψεως εκπαιδευτών, δεν το κατάφεραν.

Όμως μόλις βρέθηκε ο κ. Καλογιαννίδης, και έχοντας συγκεντρώσει και αιτήσεις από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με τις οποίες συνεργάστηκαν ώστε να ενημερωθούν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.