Ενημερωση των Στρατιωτικων της Ροδοπης απο την ΕΣΠΕΑΜΘ

Για θέματα που αφορούν τα μέλη της, τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση

Στην Κομοτηνή συνεχίστηκε, το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου, το οδοιπορικό ενημέρωσης και διαλόγου με τους συναδέρφων τους που πραγματοποιεί σε όλη την Περιφέρεια η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜΘ).

Σκοπός της παρουσίας των μελών της ΕΣΠΕΑΜΘ στην Κομοτηνή ήταν να ενημερωθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε αυτή, υπεύθυνα και έγκυρα, για τις λύσεις που προωθούνται σε πολλά χρόνια προβλήματα των στρατιωτικών, από το θέμα της μισθοδοσίας μέχρι και τα ζητήματα που έχουν αν αντιμετωπίσουν οι ΕΜΘ, οι ΕΠΟΠ αλλά και άλλα στελέχη τους.

Η μεγαλύτερη ένωση στρατιωτικών στη χώρα

Αυτή ήταν η πρώτη τέτοια εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΕΣΠΕΑΜΘ στην Κομοτηνή σημείωσε ο πρόεδρος της, Αντισμήναρχος (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, στο πλαίσιο του οδοιπορικού ενημέρωσης, ώστε να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί

Η Ένωση από το 2017 που ξεκίνησε, έχει καταφέρει να μεγαλώσει και να ωριμάσει, και να είναι η μεγαλύτερη ένωση στρατιωτικών στη χώρα, με 2.300 εγγεγραμμένα μέλη.

Αυτό που τους έχει βοηθήσει να φτάσουν σε αυτό το σημείο, είναι η υπερκινητικότητα που δείχνουν τα μέλη της, που είναι δραστήρια τόσο σε στρατιωτικά θέματα, όσο και σε κοινωνικό έργο, στηρίζοντας ιδρύματα της περιοχής μας και δημιουργώντας και μια ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία θα συμμετέχει μόνο σε φιλανθρωπικούς αγώνες που θα συγκεντρώνει χρήματα για συναδέρφους τους που αντιμετωπίζουν οικονομικές ανάγκες.

Πολλαπλές εκκρεμότητες για τους στρατιωτικούς

Δυστυχώς όλα τα προηγούμενα χρόνια πολλά από προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν ήταν «εν υπνώσει» γιατί η στρατιωτική τους ηγεσία δεν μπορεί να παίξει το ρόλο που παίζει η Ένωση, σε θέματα που απαιτούν ιδιαίτερη γνώση, που η ΕΣΠΕΑΜΘ μπορεί να διασφαλίσει με συνεργασίες με νομικούς συμβούλους και επιστημονικούς συνεργάτες, ώστε να τα εξειδικεύσουν και να τα αναδείξουν.

Ανάμεσα στα θέματα που αναπτυχθήκαν είναι οι Αξιωματικοί ΑΣΕΙ, οι ΑΣΣΥ, οι Αξιωματικοί προέλευσης Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και οι ΕΠΟΠ.

Ειδικά οι ΕΠΟΠ έχουν το πιο άμεσο πρόβλημα, μιας και νόμος του 1974 τους οδηγεί αυτεπάγγελτα στην συνταξιοδότηση μόλις πιάσουν την ηλικία των 50 ετών. Αποτέλεσμα είναι όχι μόνο ο περιορισμός των ενσήμων, αλλά και το γεγονός ότι ενώ θα αποστρατευτούν, θα λάβουν την όποια σύνταξη όχι στα 50 αλλά στα 60 τους έτη.

Η απειλή είναι πως θα έχουμε μεγάλο αριθμό άνεργων στρατιωτικών σε ενάμιση χρόνο, όταν και οι πρώτοι ΕΠΟΠ φτάσουν αυτή την ηλικία, όμως έχουν δει θετικά βήματα σε αυτό το τομέα με τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται εντός Βουλής πως θα λυθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση το επόμενο διάστημα.

Όσο για τους Αξιωματικούς ΕΜΘ, τόσο η προηγούμενη όσο και αυτή η κυβέρνηση έχει απονείμει βαθμούς αξιωματικών, αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται ως υπαξιωματικοί, γιατί δεν εναρμονίστηκε το μισθολόγιό τους.

«Είναι μια διαρκής επαφή με τους συναδέρφους μας, για να συζητάμε όλα τα προβλήματα» τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης κλείνοντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή την περίοδο περιμένουν να υπάρξει πρόβλεψη για νέο μισθολόγιο, μετά από απόφαση του ΣτΕ, ώστε να υπάρξει κάποια αποκατάσταση των αποδοχών τους, μετά και από δέσμευση του πρωθυπουργού στη Βουλή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.