Ενημερωση για το σημαντικο ζητημα πρωτων βοηθειων διοργανωσε το Σχολειο Δευτερης Ευκαιριας Κομοτηνης

Η πρώτη από μια σειρά ενημερώσεων προς τους εκπαιδευομένους

Την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον καρδιολόγο, κ. Κωνσταντίνο Μάινα για το σημαντικό ζήτημα της παροχής πρώτων βοηθειών είχαν δεκάδες εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής. Η εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Προστατεύω τον εαυτό μου» είναι μόνο η αρχή μίας μακράς σειράς ενημερώσεων.
 
Αφού ευχαρίστησε το σχολείο για την πρόσκληση ο κ. Μάινας έδωσε περισσότερες πληροφορίες γύρω από την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και υπογράμμισε πόσο βασικές είναι τέτοιου είδους γνώσεις.  «Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια όσοι άνθρωποι έχουν γνώσεις από αντιμετώπιση ασθενών που χάνουν τις αισθήσεις τους στον δρόμο, πραγματικά μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές» τόνισε για να συμπληρώσει πως «οι μελέτες δείχνουν πως όταν κάποιος δεν γνωρίζει υποστήριξη ζωής οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδαμινές». « Όταν, όμως, γνωρίζουμε» αντέτεινε «πώς να δώσουμε πρώτες βοήθειες μέχρι να έρθει το εξειδικευμένο προσωπικό, το ποσοστό ανεβαίνει στο 25%, δηλαδή 1 στους 4 σώζεται. Δεν αφορά μόνο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάθε άνθρωπος θα πρέπει να τα ξέρει αυτά».

Η αρχή μίας μακράς σειράς ενημερώσεων

Να σημειωθεί ότι επαγγελματίες, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, εμπειροτέχνες θα συνεργαστούν με το ΣΔΕ Κομοτηνής προκειμένου να ενημερώσουν δια ζώσης τους εκπαιδευόμενους για ζητήματα σχετικών με τα πρότζεκτ που θα εκπονηθούν την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019 και θα αφορούν τις θεματικές ενότητες, όπως ιστορία- λαογραφία- πολιτισμός, βιολογικά – φυτικά προϊόντα και διαμόρφωση εξωτερικού χώρου.
 
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ιδιαίτερα «πρωτοποριακά», έκρινε η κ. Ελένη Μαχαιρά, εκπαιδευτικός, εξηγώντας πως τα τελευταία 5 χρόνια τα πρότζεκτ είναι ενσωματωμένα στο πρόγραμμα σπουδών. Σκοπός τους είναι να εμφυσήσουν στους μαθητές την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
 
Όπως μάλιστα συμπλήρωσε από πλευράς του ο διευθυντής, κ. Ηλίας Βλάχος «όλα αυτά τα πρότζεκτ έγιναν ύστερα από προτάσεις των ίδιων των εκπαιδευόμενων και όχι δικές μας. Ακούσαμε τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ και μας εμπιστεύθηκαν για την εκπαίδευσή τους, δηλαδή όλα έγιναν με δημοκρατικές διαδικασίες και αποφασίζοντας βάσει πλειοψηφίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.