Ενημερωση για τις καλλιεργειες του διατροφικου τομεα απο το ΓΕΩΤΕΕ Θρακης

Την Τετάρτη 4 Μαΐου η πρώτη εσπερίδα ενημέρωσης για το επιτραπέζιο σταφύλι στην Κομοτηνή

Μήνας των εσπερίδων για καλλιέργειες του διατροφικού τομέα θα είναι ο Μάιος για το ΓΕΩΤΕΕ Θράκης, το οποίο, συμμεριζόμενο την ευθύνη που του αναλογεί ενόψει της διαφαινόμενης διατροφικής κρίσης, διοργανώνει εσπερίδες ενημέρωσης-επιμόρφωσης πάνω σε καλλιέργειες με ισχυρές δυνατότητες στην Θράκη.

Έτσι ξεκινούν με την καλλιέργεια του επιτραπέζιου σταφυλιού στην Κομοτηνή, την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 18:00 στο αμφιθέατρο του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Κόσμιο, με εισηγητή τον κ. Ζαφείρη Μυστακίδη, Γεωπόνο και πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ.

Θα ακολουθήσουν στις 11/5 στην Ορεστιάδα για την καλλιέργεια οσπρίων ανθρώπινης κατανάλωσης με εστίαση στο ρεβίθι. Κατόπιν την 20/5 στην Αλεξανδρούπολη θα μιλήσουν για την αποδοτικότερη καλλιέργεια της ελιάς. Θα κλείσουν την εαρινή αυτή σειρά με τα ακρόδρυα (ξηροί καρποί) με εστίαση στην καλλιέργεια της φουντουκιάς.

Στις εσπερίδες οι εισηγητές θα είναι οι πλέον εξειδικευμένοι επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία και χρόνο ενασχόλησης επί των αντικειμένων. Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από την Αντιπεριφέρεια ΑΜΘ πρωτογενούς τομέα, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ και τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το φθινόπωρο και ανάλογα με τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά θα εστιάσουν σε νέες ενημερωτικές εσπερίδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.