Ενημερωση για την προληψη του καρκινου απο τα παιδια του 5ου Συστηματος Αεροπροσκοπων Κομοτηνης

Συγκέντρωσαν και χρήματα για την ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής»

Ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» με την εθελοντική συμμετοχή του 5ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Κομοτηνής το πρωί του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκε στα παιδιά του Συστήματος, που μάλιστα έφτιαξαν μόνα τους τις ροζ κορδέλες, συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Όπως τόνισε η κ. Μαρίνα Καλουτσάκη, γραμματέας του Συλλόγου τα παιδιά τους προσέγγισαν με αυτή την ιδέα, ώστε να ενισχύσουν τον Σύλλογο και τις δράσεις του.

Επειδή λοιπόν η 4 Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου, ξεκίνησαν αυτή τη δράση στην κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή και των μελών του Συλλόγου, που μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια και μίλησαν στους συμπολίτες μας για τη σημασία της πρόληψης.

«Μας άρεσε γιατί ήταν πρωτοβουλία των παιδιών για αυτό και είπαμε άμεσα το ναι και σταθήκαμε δίπλα τους» σημείωσε, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι αυτή η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο και την πρόληψή του να ξεκινά από νωρίς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.