Ενημερωση για την εισαγωγη μαθητων στα Σχολεια Δευτεροβαθμιας Εκκλησιαστικης Εκπαιδευσης

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις μέχρι την Παρασκευή 17 Απριλίου

Για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2024-2025 ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η εισαγωγή πλέον των μαθητών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και των Εκκλησιαστικών Λυκείων πραγματοποιείται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής. Διά της διαδικασίας αυτής, με την οποία διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι μαθητές αξιολογούνται σε δεξιότητες σχετικές προς την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών εννοιών, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης αυτών στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο αντίστοιχα.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να εισαχθούν στα Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2024, καλούνται να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα ή τρίτου εξουσιοδοτημένου ατόμου στις σχολικές μονάδες επιλογής. Για την υποβολή της αίτησης ακολουθείται η διαδρομή: “Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία”.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 17 Απριλίου 2024.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.