ΕΝΙΔΥΚ-Συλλογος Γυναικων: «Η Κουβα δινει τη μαχη της ζωης και του αυριο»

Αιχμές για τη στάση των ΗΠΑ από τις δύο συλλογικότητες

Τα Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης, εκφράζουν μέσω ανακοίνωσης την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και το λαό της Κούβας. Ταυτόχρονα καταδικάζουν «την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, της αντικουβανικής μαφίας και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα» όπως σημειώνουν. Οι δύο συλλογικότητες εκτιμούν πως «αξιοποιώντας τις δυσκολίες που προκαλεί ο ίδιος ο ασφυκτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ, προσπαθούν να μεθοδεύσουν αντιδραστικές εξελίξεις, έως και ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα».

Παράλληλα επισημαίνοντας πως «η Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής και του αύριο» στρέφουν τα βέλη της κριτικής τους προς αυτούς «που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο, και έρχονται σήμερα και μιλούν για “ανθρωπιστική κρίση” στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για τη “Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα” των Κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις είναι που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, ενώ παράλληλα οι ρατσιστικές δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ είναι καθημερινό φαινόμενο. Αυτές είναι οι δυνάμεις που δήθεν νοιάζονται για τα δικαιώματα του λαού της Κούβας. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεών τους για τη “Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”».

«Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στο λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς!» τονίζουν ΕΝΙΔΥΚ και Σύλλογος Γυναικών, κλείνοντας την κοινή τους ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.