ΕΝΙΔΥΚ: Παρασταση διαμαρτυριας σημερα για την τραγωδια στα Τεμπη

Στις 5 μμ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη εκφράζει η ΕΝΙΔΥΚ, ευχόμενη ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Η ΕΝΔΙΥΚ καταγγέλλει ότι «η σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που μας προκαλεί ανείπωτη θλίψη, αλλά και τεράστια οργή» και συμπληρώνει :«Θλίψη για όλους αυτούς που χάθηκαν, οι περισσότεροι εκ των οποίων νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μικρά παιδιά. Οργή γιατί το τραγικό αυτό περιστατικό αποτελεί έγκλημα που έχει τη σφραγίδα όλων όσων κυβέρνησαν στη χώρα μας μέχρι σήμερα και ευθύνονται για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου, λογίζοντας την ανθρώπινη ζωή ως κόστος!».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ συνεχίζει ως εξής:

«Ένα έγκλημα για το οποίο εδώ και καιρό είχαν προειδοποιήσει τα ίδια τα Σωματεία των Σιδηροδρομικών λέγοντας πως “η πολιτική της απελευθέρωσης και της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών θα έχει τραγικές συνέπειες“. Μάλιστα, στις 7 Φλεβάρη του 2023 προειδοποιούσαν ότι “αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα στην πρόσληψη προσωπικού, στον εκσυγχρονισμό των συρμών και του δικτύου, αν δεν ανατραπεί η λογική κόστους – κέρδους που έχει οδηγήσει όλη την τελευταία δεκαετία σε μικρότερα «ατυχήματα» που πραγματοποιούνταν όλο και πιο συχνά, τότε γρήγορα θα θρηνήσουμε πολύνεκρο δυστύχημα“.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με τις καταγγελίες των Σωματείων των Σιδηροδρομικών “το σύστημα ελέγχου δεν λειτουργεί εδώ και καιρό και εν έτη 2023 όλα γίνονται χειροκίνητα“.

Φτάνει πια! Κανείς θεατής! Δεν θα μείνει ατιμώρητο αυτό το έγκλημα!

Κανείς να μην επιτρέψει να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κανείς να μην επιτρέψει να ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τούς κοστίζει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Να μη συγκαλυφθεί τίποτα!

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 5μμ στην κ. πλατεία Κομοτηνής.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.