ΕΝΙΔΥΚ: «Αλληλεγγυη στο Λαο της Παλαιστινης»

«Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που “ανακάλυψαν” μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος»

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Παλαιστίνης εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Στην ίδια ανακοίνωση καταφέρεται κατά όσων «έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα» κάνοντας λόγο για υποκρισία και στήριξη σε ένα «κράτος-δολοφόνο».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΙΔΥΚ:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή. Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δράσουμε για την στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!

Σε κάθε χώρο δουλειάς να ηχήσει παντού το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με «τρομοκρατία», μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας την δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στην φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Για αυτό τον λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα», ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως «τρομοκρατία».

Το ίδιο κάνει και η Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!

Οι λαοί, στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η ΕΝΙΔΥΚ καταγγέλλει την στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής.

Απαιτούμε:

  • Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού
  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.