ΕΝΙΔΥΚ: Αιτημα προς την κυβερνηση να εξαντλησει τις προσπαθειες για την αποστολη αιματος σε Τουρκια και Συρια

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΔΥΚ κάνει λόγο για δυσκολίες που ανέκυψαν όσον αφορά την αποστολή προς τις σεισμόπληκτες χώρες, γνωστοποιώντας πως σε περίπτωση που αυτή δεν καταστεί εφικτή οι μονάδες που θα συγκεντρωθούν από την εθελοντική αιμοδοσία θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών εγχώριων δημόσιων νοσοκομείων

Να εξαντλήσουν τις προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που ανέκυψαν για την αποστολή αίματος από την Ελλάδα προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνή.

Η ΕΝΙΔΥΚ, όπως και εκατοντάδες σωματεία και φορείς σε όλη την Ελλάδα, μπήκε μπροστά από την πρώτη στιγμή, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη του λαού μας προς τους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, τόσο με την συλλογή υλικής βοήθειας, όσο και με το κάλεσμα συμμετοχής στην πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της ΕΝΙΔΥΚ υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες όσον αφορά την αποστολή αίματος από την χώρας μας προς τις σεισμόπληκτες χώρες και εκφράζουν την απαίτησή τους από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να εξαντλήσουν τις προσπάθειες τους ώστε να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Όπως τονίζουν εφόσον αυτό δεν γίνει κατορθωτό, το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας μας που έτσι κι αλλιώς είναι μεγάλες.

Υπενθυμίζουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΝΙΔΥΚ συνεχίζεται κανονικά στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, τις ώρες λειτουργίας του τμήματος. Δείτε σχετικά ΕΔΩ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.