Εγγραφες στο Εκκλησιαστικο Γυμνασιο – Λυκειο στην Ξανθη

Εγγραφές στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ξάνθη

Για την δυνατότητα εγγραφής των Θρακιωτών μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ξάνθη ενημερώνει η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, με την αφορμή των εγγραφών των μαθητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023.

Ειδικότερα η ΙΜΜΚ ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που ολοκλήρωσαν το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο ότι υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στα εκκλησιαστικά γυμνάσια και γενικά λύκεια, η διάρκεια φοίτησης στα οποία είναι ίδια με αυτή των Γυμνασίων και των Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι τίτλοι σπουδών είναι ισότιμοι και παρέχονται όλες οι διευκολύνσεις σχετικά με την δωρεάν χορήγηση της διδακτικής ύλης και της μετακίνησης, ενώ οι μαθητές των Εκκλησιαστικών σχολείων έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε όλα τα προγράμματα(ευρωπαϊκά και μη), τις εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΙΜΜΚ στη Θράκη λειτουργεί το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ξάνθη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2541029911 ή και στην ιστοσελίδα http://lyk-ekkl-xanth.xan.sch.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.