Εγγραφες νηπιων και προνηπιων στο 15ο Πειραματικο Νηπιαγωγειο Κομοτηνης για το σχολικο ετος 2024-2025

Προθεσμία αιτήσεων έως την Τετάρτη 17 Απριλίου

Η Διεύθυνση του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στο Νηπιαγωγείο πως για το σχολικό έτος 2024-2025. προκηρύσσονται 7 θέσεις νηπίων (έτος γέννησης 2019) και 17 θέσεις προνηπίων (έτος γέννησης 2020).

Η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους γονείς, από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es

Στον παραπάνω σύνδεσμο είναι προσβάσιμες επίσης όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και το νομικό  πλαίσιο που αφορούν στις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ανά περιφέρεια, τα νέα σχολεία που θα λειτουργήσουν από το σχ. έτος 2024-25, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις υπάρχουν επίσης και στον ιστότοπο της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) https://depps.minedu.gov.gr

H αίτηση στο Νηπιαγωγείο της σχολικής περιφέρειας βάσει της διεύθυνσης κατοικίας για τα προνήπια, είναι προαπαιτούμενο. Το ίδιο ισχύει και για τα νήπια που ήδη φοιτούν σε άλλα Νηπιαγωγεία, τα οποία έχουν επίσης δικαίωμα ηλεκτρονικής αίτησης για το Πειραματικό Νηπιαγωγείο.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο ιστολόγιο του σχολείου https://blogs.sch.gr/15nipkomot/ καθώς και στο τηλέφωνο του Νηπιαγωγείου  προκειμένου να διευκρινιστεί οποιοδήποτε ζήτημα.

Σημειώνεται ότι Οι απόφοιτοι του 15ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής εγγράφονται αυτοδίκαια στην Α΄ τάξη του 5ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, εφόσον το επιθυμούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.