Ενεργοποιωντας το συναισθημα μεσα απο την τεχνη

Τα παιδιά γνώρισαν το μαγικό κόσμο του θεάτρου στο θεατρικό πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων

Ένα Θεατρικό πανηγύρι, που προσέλκυσε μικρά, αλλά και όχι τόσο μικρά παιδιά, στήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων, λίγο πριν την έναρξη των εργαστηρίων του Θεατρικού Εργαστηρίου Παιδιών και εφήβων «Κύκλος».
«Διευθύντρια» αυτού του πανηγυριού ήταν η ηθοποιός/θεατροπαιδαγωγός Χρύσα Ιωαννίδου που μαζί με εξειδικευμένους παιδαγωγούς του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής ταξίδεψαν τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του θεάτρου, μέσα από θεατρικό παιχνίδι, ιστορίες αυτοσχεδιασμούς και face painting που κατέληξαν σε μια μικρή θεατρική παράσταση.
 
 

Επαφή με την Τέχνη

 
Το πανηγύρι αυτό, το οποίο οι συντελεστές του σκέφτονται να το πραγματοποιούν σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα των θεατρικών εργαστηρίων παιδιών και εφήβων. Τα εργαστήρια, όπως σημείωσε η κ. Ιωαννίδου, απευθύνονται σε ηλικίες από 5 χρονών μέχρι Λύκειο. Τα μαθήματα για τα μικρά παιδάκια, δηλαδή νήπια, Α΄ και Β΄ Δημοτικού θα γίνονται στο κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης GLS, που βρίσκεται στη Ν. Ζωίδου 35, κάθε Τρίτη και Πέμπτη ενώ για τα δύο άλλα τμήματα που θα σχηματιστούν, το τμήμα Δημοτικού και το τμήμα Γυμνασίου –Λυκείου, θα πραγματοποιούνται στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής.
 
Μάλιστα τα δύο πρώτα Σάββατα, 22 και 29 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα δωρεάν μαθήματα γνωριμίας στα μαθήματα του Ωδείου, ενώ στα μαθήματα που γίνονται στα πολύ μικρά παιδιά οι γονείς μπορούν ανά πάσα στιγμή να φέρουν τα παιδιά για να δουν αν τους αρέσει.
 
«Σκοπός μας είναι να δώσουμε ερεθίσματα στα παιδιά, για να εκφραστούν, και να τους δώσουμε μια επαφή με την τέχνη» σημείωσε η κ. Ιωαννίδου, γιατί θεωρεί ότι δυστυχώς στη δημόσια εκπαίδευση δεν δίδεται στην τέχνη η πρέπουσα σημασία, με αποτέλεσμα να γυμνάζεται μόνο το μυαλό και η λογική και να μένει στην άκρη το συναίσθημα.
 
«Μόνο η τέχνη ενεργοποιεί το συναίσθημα, μας κάνει να το αναγνωρίζουμε, να το διαχειριζόμαστε, να δούμε με ποια μέσα μπορούμε να τα εκφράζουμε για να το εκτονώσουμε, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια.
 
 

Τα οφέλη ενός θεατρικού εργαστηρίου

 
Ένα θεατρικό εργαστήρι, σύμφωνα με την κ. Ιωαννίδου, προσφέρει πολλαπλά οφέλη, μιας και τα παιδιά μαθαίνουν τις αξίες της αποδοχής και της συνεργασίας, βιώνοντας τη χαρά της ομαδικής δημιουργίας, αναπτύσσουν και εκτιμούν την ατομικότητά τους την ίδια ώρα που ανακαλύπτουν και διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα.
 
Παράλληλα ασκούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, καλλιεργούν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, μαθαίνουν τεχνικές χαλάρωσης αλλά και τεχνικές συγκέντρωσης για την επίτευξη των στόχων τους ενώ απαλλάσσονται  από το φόβο της έκθεσης και της άρθρωσης της γνώμης τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.