Ενεργειες στην Βιστωνιδα για την προστασια του ερωδιου

Επιδιόρθωση στην περίφραξη του αλσύλλιου στο Πόρτο Λάγος

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου Βιστωνίδας και Ροδόπης προχώρησε στην επιδιόρθωση της υφιστάμενης περίφραξης στο αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος στο οποίο φιλοξενείται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες ερωδιών στην Ελλάδα. Σκοπός της δράσης είναι η προστασία της μικτής αποικίας ερωδιών από ανθρωπογενείς παράγοντες κυρίως κατά την περίοδο της αναπαραγωγής.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τοποθέτηση καγκελόπορτας στις δύο εισόδους πεζών, επισκευή της κεντρικής εισόδου οχημάτων, όπου δεν υπήρχαν οι πόρτες, καθώς και κατασκευή νέας εισόδου οχημάτων στο κατεστραμμένο τμήμα της περίφραξης (συρόμενη καγκελόπορτα) για έκτακτες καταστάσεις π.χ. είσοδος πυροσβεστικού οχήματος.

Το παρόν έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης διατήρησης ερωδιών στις μικτές αποικίες στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή» της Πράξης «Διαχειριστικές Δράσεις Προστατευόμενων Περιοχών, Ειδών Και Τύπων Οικοτύπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου» που είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.