Ενεργειακη αναβαθμιση στο Γηπεδο της ΕΠΣ Θρακης

Θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζονται ενεργειακά 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλα τη χώρα, στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, συνολικού ποσού 806.263,57 ευρώ, μέσω έκτακτης  επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω γήπεδα και διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την εξυπηρέτηση των Ηλεκτρικών Φορτίων από Αυτοπαραγωγό (Netmetering) σύστημα.

Το ποσό της επιδότησης για την ΕΠΣ Θράκης ανέρχεται σε 33.976 ευρώ. Το ποσό θα διατεθεί για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 20 KW στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Η δράση εντάσσεται στον νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία, που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
Η ενεργειακή αναβάθμιση με αυτοπαραγωγή ρεύματος με Φ/Β Netmetering παρουσιάζει τα εξής πολυδιάστατα πλεονεκτήματα:

  • σημαντική μείωση (μέχρι και μηδενισμό) στο κόστος ρεύματος,
  • επένδυση με πολύ μικρό μέσο όρο απόσβεσης,
  • περιβαλλοντικό όφελος,

Έτσι, αποτελεί συνδυαστικά και ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των ΕΠΣ από τις σημαντικές χρεώσεις τους για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών τους.

Μάλιστα, η τέλεση των έργων αναβάθμισης πραγματοποιείται εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, καθώς υπήρξε άμεση συνεργασία του Υπουργείου με τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις, που ακολουθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα χωρίς αποκλίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.