«Ενδοσχολικη Βια και Εκφοβισμος: Αιτιες, επιπτωσεις, αντιμετωπιση»

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Κομοτηνής, η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης ΑΜΑΘ, και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) με τη συνεργασία του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Αιτίες, επιπτώσεις, αντιμετώπιση». Απαντήσεις στα ερωτήματα των Εκπαιδευτικών,  την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 8:30-13:30 στο αμφιθέατρο του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Κομοτηνής.
Εισηγητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Ασημόπουλος Χ., PhD, Επικ. Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Κοιν. Εργασίας, ΑΤΕΙ Αθηνών, ο κ. Φύσσας Κωνσταντίνος, ΜΑ, Ψυχοθεραπευτής, ο κ. Χατζηπέμου Θ., MSc, Ειδ. Παιδαγωγός-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η ενημέρωση των Εκπαιδευτικών για την Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό, τις Αιτίες και τις επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας και την αντιμετώπισή της. Επίσης, Θα δοθούν και απαντήσεις στα ερωτήματα των Εκπαιδευτικών για την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών στα σχολεία.
Το απόγευμα της Παρασκευής και ώρα 18.30-20.00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κέντρου, σεμινάριο με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Αιτίες, επιπτώσεις, αντιμετώπιση», που θα απευθύνεται στους εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.