Ενας τραυματιοφορεας για το Σισμανογλειο

Στην πρώτη «φουρνιά» των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η κατανομή για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 101 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού, που για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν στο ΕΣΥ μετά από 6 χρόνια.

Στους προσωρινούς πίνακες με τους διοριστέους, που εκδόθηκαν από τον ΑΣΕΠ, περιλαμβάνεται μόλις 1 μία πρόσληψη για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Πρόκειται για έναν άνδρα, που θα κληθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως τραυματιοφορέας ασθενών.

Το Υπουργείο Υγείας, μετά από την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ/2015, προχώρησε στις απαιτούμενες διαδικασίες για τον άμεσο διορισμό των 101 επιτυχόντων, κάνοντας χρήση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, οι οποίες επιτρέπουν «σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών» την πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων. Οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και να αναλάβουν υπηρεσία στο αμέσως επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης της προκήρυξης 4Κ/2015. «Με τον τρόπο αυτό πραγματοποιείται το πρώτο μικρό αλλά σημαντικό βήμα ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό», καταλήγει η ανακοίνωση, «βήμα που θα συμπληρωθεί με τη 2η δέσμη των 2.440 προσλήψεων που ακολουθεί και αφορά μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων».

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι στη 2η δέσμη των προσλήψεων, που έχει εξαγγείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνονται περίπου 600 γιατροί και 1.800 νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Βέβαια, η προοπτική της ολοκλήρωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών και της τοποθέτησης του συγκεκριμένου προσωπικού στα νοσοκομεία, κάθε άλλο παρά κοντινή φαντάζει. Εκτιμάται ότι οι αντίστοιχες θέσεις δε θα πληρωθούν πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους, αν όχι στις αρχές του επόμενου.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.