Ενας πολυτιμος οδηγος για το διοικητικο ιστορικο της ΑΜΘ συντομα θα αναρτηθει στην ιστοσελιδα της ΠΑΜΘ

Με τον Κ. Παπακοσμά συζήτησε για θέματα τουρισμού και πολιτισμού ο Περιφερειάρχης

Συνάντηση στο Γραφείο του στην Περιφέρεια είχε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος με τον κ. Κωνσταντίνο Παπακοσμά, ερευνητή της ιστορίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού στην πρώτη αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειάς μας.

Ο κ. Παπακοσμάς παρέδωσε στον Περιφερειάρχη ένα εγχειρίδιο με το διοικητικό ιστορικό αποτύπωμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον τελευταίο αιώνα, με όλη την εξέλιξη των θεσμών της Διοίκησης και τα πρόσωπα που τους υπηρέτησαν.

Πρόκειται για έναν οδηγό πολύτιμο για τους μελετητές της ιστορίας αλλά και για κάθε πολίτη, εξ ου και ο Περιφερειάρχης με τη συγκατάθεση του κ. Παπακοσμά έλαβε την απόφαση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειάς μας ώστε να είναι διαθέσιμος σε όλους.

Με την ευκαιρία αυτή οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης γενικότερα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.  Ο κ. Παπακοσμάς άλλωστε έχει υπηρετήσει διαχρονικά σε όλους τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και η εμπειρία του είναι σημαντική.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν ζητήματα ανάδειξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Περιφέρεια ΑΜΘ στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και το πώς μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη.

«Ζήτησα από τον κ. Παπακοσμά να συμβάλει με την εμπειρία του στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή και χαίρομαι ιδιαίτερα που το αποδέχθηκε» αποκάλυψε ο κ. Μέτιος σε δήλωσή του για να συμπληρώσει πως «συμφωνήσαμε άλλωστε ότι η σύνθεση δυνάμεων και η συνεργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.