Ενας παιδικος σταθμος – «κοσμημα» στον Ροδιτη

Παραδόθηκε επίσημα στα παιδιά και τις οικογένειες του οικισμού

Ένας σύγχρονος παιδικός σταθμός, ικανός να προσφέρει συνθήκες ασφαλούς, ευχάριστης και άνετης φιλοξενίας δεκάδων παιδιών, λειτουργεί από φέτος, υπό την αιγίδα του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του δήμου Κομοτηνής, στον οικισμό του Ροδίτη. Η νέα δομή κατασκευάστηκε με κονδύλια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της προηγούμενης περιόδου και από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έγινε κτήμα της τοπικής κοινωνίας. Χθες το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Βαρθολομαίο, παρουσία μελών της δημοτικής αρχής και στελεχών του ΚΕΜΕΑ, αλλά και των παιδιών, που φιλοξενούνται φέτος στον παιδικό σταθμό, συνοδευόμενων από τους γονείς τους. Την κορδέλα έκοψε ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας, αρμόδιος για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κ. Γιάννης Γκαράνης, έχοντας στο πλευρό του τον προκάτοχό του, κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο, την αντιπρόεδρο του Κέντρου, κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής, κ. Μανώλη Ταπατζά, και την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου.
 
Η τελετή διεξήχθη σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης, αφού σηματοδοτούσε το τέλος μιας διαδρομής με υψηλές προσδοκίες, που καταλήγει στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των παιδιών του παιδικού σταθμού του Ροδίτη, όπως επίσης στην ενίσχυση της δυναμικής του, πράγμα που επιτρέπει σε περισσότερες οικογένειες του οικισμού να εξυπηρετηθούν από τη συγκεκριμένη δομή. Θυμίζουμε ότι ο νέος παιδικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 36 παιδιά, αριθμό σχεδόν διπλάσιο από εκείνον που μπορούσε να φιλοξενήσει ο παλιός.

Γιάννης Γκαράνης «Οι γονείς, που φέρνουν τα παιδιά τους εδώ, να ξέρουν ότι ο παιδικός σταθμός του Ροδίτη είναι άρτια εξοπλισμένος και οργανωμένος, με τους καλύτερους εκπαιδευτικούς»

Ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Γιάννης Γκαράνης, εξέφρασε την ικανοποίηση της διοίκησης του Κέντρου και του δήμου Κομοτηνής για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της αναβάθμισης των δημοτικών παιδικών σταθμών παίρνει «σάρκα και οστά», για να διαπιστώσει ότι ο νέος παιδικός σταθμός του Ροδίτη «είναι ένα έργο ουσίας, ένα έργο χειροπιαστό, ένα έργο το οποίο έχει χρησιμότητα και χρηστικότητα στους πολίτες». «Πιστεύω κι ελπίζω ότι τα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτό το σχολείο να γίνουν καλοί πολίτες», κατέληξε ο κ. Γκαράνης, «ενώ οι γονείς, που φέρνουν τα παιδιά τους εδώ, να ξέρουν ότι είναι άρτια εξοπλισμένος και οργανωμένος, με τους καλύτερους εκπαιδευτικούς». 

Κλεοπάτρα Στογιαννίδου «Τα παιδιά φιλοξενούνται σε μία δομή σύγχρονη και σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου πραγματικά θα περνούν ώρες ουσιαστικές και παραγωγικές»


Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η οποία τόνισε ότι «σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να εγκαινιάζουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό, σπουδαίο έργο για τον δήμο Κομοτηνής και για το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης», επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για έναν παιδικό σταθμό πρότυπο, που πραγματικά κοσμεί την πόλη μας και τον οικισμό του Ροδίτη». «Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο αυτό, γιατί είναι ένα έργο ουσίας», συνέχισε, «και νομίζω ότι οι γονείς των παιδιών θα μπορούν να είναι ήσυχοι και να αισθάνονται ότι τα παιδιά φιλοξενούνται σε μία δομή σύγχρονη και σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπου πραγματικά θα περνούν ώρες ουσιαστικές και παραγωγικές». 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.