Ενας Ευρωπαικος πρασινος τοιχος στηθηκε στο 4ο Γυμνασιο Κομοτηνης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Ισπανικού Σχολείου στην Κομοτηνής μέσω του προγράμματος Erasmus

Να συνδυάσουν δύο φαινομενικά πολύ διαφορετικές θεματικές, τα οπτικοακουστικά μέσα και τα καλλωπιστικά φυτά που απαιτούν λιγότερο νερό, θέλουν το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Institut Pineda de Mar από την Ισπανία, μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+.

Τους φιλοξενούμενούς τους υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο σχολείο, και στη συνέχεια ακολούθησε ένα πυκνό πρόγραμμα, με μια πολιτιστική βόλτα στην πόλη της Κομοτηνής, Εργαστήριο δημιουργίας του «πράσινου τοίχου» που βιντεοσκοπήθηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και εκδρομή στη Δράμα, με επισκέψεις στο Τμήμα Δασολογίας του ΔΙΠΑΕ, αλλά και στους Φιλίππους, την Καβάλα, τα Στενά του Νέστου και την παλιά πόλη της Ξάνθης.

Ανακατασκευάζοντας τον πράσινο τοίχο

Όπως τόνισε η κ. Δανάη Παντελίδου, υπεύθυνη για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο πράσινος τοίχος που κατασκεύασαν τα παιδιά, υπήρχε και παλιότερα, από ανάλογο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όμως δυστυχώς βανδαλίστηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και με την ευκαιρία του προγράμματος ανακατασκευάστηκε, με τα παιδιά να λαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο από τις εργασίες σε αυτόν. Από αυτές, θα δημιουργηθεί ένα βίντεο, το οποίο θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη στο σχολείο.

Στην Ισπανία φυσικά θα ασχοληθούν με άλλες δραστηριότητες στον οπτικοακουστικό τομέα, μιας και το Institut Pineda de Mar έχει χαρακτηριστεί ως ψηφιακό σχολείο, και από τις δράσεις εκεί ελπίζουν πως θα αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες στον ψηφιακό τομέα, όπου βρίσκονται πιο μπροστά από το Γυμνάσιο.

Από την επίσκεψη αυτή ελπίζουν να επωφεληθούν από τις πρακτικές που θα γνωρίσουν, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές.

Γνωριμία με την κηπευτική αλλά και την Ελλάδα

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του προγράμματος από το ισπανικό σχολείο, κ. Carles Tagua, το σχολείο τους εξειδικεύεται στα οπτικοακουστικά μέσα, και θέλουν να μάθουν για την εξοικονόμηση νερού στα φυτά.

Για αυτό ήρθαν για να μάθουν για την καλλιέργειά σε κάθετους κήπους από το σχολείο της Κομοτηνής, για να προσπαθήσουν να τους κατασκευάσουν και στο δικό τους σχολείο.

«Εκπλαγήκαμε ευχάριστα με την υποδοχή, γιατί δεν την περιμέναμε τόσο θερμή» σημείωσε, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά, για πολλά από τα οποία είναι πρωτόγνωρη εμπειρία.

Και αυτό γιατί επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μαθητές με μειωμένα κίνητρα καθώς και μαθησιακές δυσκολίες, για πολλούς από τους οποίους ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψαν με αεροπλάνο μακριά από την πατρίδα τους.

«Είναι πολύ χαρούμενοι, και γνωρίζουν περισσότερα τόσο για την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα» ανέφερε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η συνάντηση αυτή θα είναι παραγωγική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.