Εναντια στην αξιολογηση ο Συλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. Ροδοπης

«Επιτρέποντας σήμερα να εκκινήσει μια τέτοια διαδικασία θα βρεθούμε σε μια δια βίου ομηρία»

Τα μένεα πνέει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κατά της αξιολόγησης που επιδιώκει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας. Σε σχετική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως «ωμό εκβιασμό» τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων μόνο μετά από συμμετοχή στην αξιολόγηση, εκτιμώντας πως οδηγεί ευθέως στην αποδοχή πως χωρίς αξιολόγηση δεν υπάρχει μόνιμη εργασία. «Είναι το πρώτο βήμα για κατάργηση της μονιμότητας όλων των εκπαιδευτικών» τονίζουν οι εκπαιδευτικοί και εξηγούν πως «επιτρέποντας σήμερα να εκκινήσει μια τέτοια διαδικασία θα βρεθούμε σε μια δια βίου αγωνία, ομηρία και υποταγή της παιδαγωγικής μας ελευθερίας στις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης προκειμένου να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο δημόσιο σχολείο».

Παράλληλα σημειώνουν πως «η αξιολόγηση επιδιώκεται να επιβληθεί την ώρα που βιώνουμε αφόρητη δυστοπία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας» και καλεί «το εκπαιδευτικό κίνημα να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα ακυρώσουν τα σχέδια τους, και μαζί με τον λαό και την νεολαία να βγει ΤΩΡΑ σε απεργιακό αγώνα για να υπερασπιστεί όσα του ανήκουν, τη μη διάλυση του δημόσιου σχολείου, την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο τον λαό».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου  στο 13ο Δημοτικό Κομοτηνής και ώρα 18:00  τονίζοντας πως «η συμμετοχή και η παρουσία όλων είναι αναγκαία!». «Είναι ώρα αγώνα, αντίστασης, μάχης. Οι νέοι επιθεωρητές δε θα μπουν στις τάξεις» τονίζει ο Σύλλογος, εκφράζοντας την πρόθεση να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο αγωνιστικό και απεργιακό μέσο για να αποτρέψει την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης και να επιτύχει τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων.

Ταυτόχρονα προαναγγέλλει δράσεις ενημέρωσης προς γονείς και μαθητές ώστε να «εξηγήσουμε ξανά γιατί η αξιολόγηση είναι το εργαλείο μετατροπής του δημόσιου σχολείου σε επιχείρηση και των μαθητών σε πελάτες, γιατί είναι το μέσο για να γίνει το εκπαιδευτικό σύστημα ακραία ταξικό, να ορθώσει τείχη απροσπέλαστα στα παιδιά του λαού και γι’ αυτό θέλουν τους εκπαιδευτικούς υποταγμένους, μοιραίους και άβουλους».

«Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα , πριν τις εκλογές μας απειλεί και μας στέλνει στα σχολεία επιθεωρητές και ταυτόχρονα τάζει αυξήσεις για μετά τις εκλογές, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουμε την απάντηση μας με τον αγώνα μας» τονίζει ο σύλλογος κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.