Ενα βημα πριν την εξωση ο Συλλογος Καππαδοκων

Λύση έστω και την τελευταία στιγμή αναζητά ο Σύλλογος για να παραμείνει στο κτίριο

Την λύπη του για το γεγονός ότι σύντομα, ακόμα και αυτή την εβδομάδα, θα απομακρυνθούν, εκτός και αν βρεθεί μια λύση την ύστατη ώρα, από το κτίριο που τους παραχωρήθηκε από τον Ελληνικό Στρατό στην περιοχή του σταθμού, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ροδόπης κ. Χαράλαμπος Φαρασόπουλος.

Ο Σύλλογος το 2007 είχε πάρει δια παραχώρησης το κτίριο του παλιού Τελωνείου, κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό, το οποίο βρισκόταν σε κακή κατάσταση. Με δικά του έξοδα πραγματοποίησε επισκευές και διορθώσεις σε αυτό, ώστε να είναι έδρα του Συλλόγου, όμως ο Στρατός τους το ζήτησε πίσω, με στόχο την εκμίσθωση.

Το ζήτημα είχε δημιουργηθεί και παλιότερα, και παρά το γεγονός ότι σε κάποια φάση ήλπιζαν πως θα βρεθεί λύση στο ζήτημα, φαίνεται πως τελικά αυτή δεν βρέθηκε.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρασόπουλος, ο Σύλλογος το πήρε και έκανε εργασίες ώστε να μην καταρρεύσει, όμως αυτό δεν φαίνεται να συγκίνησε τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έχουν απευθυνθεί σε αρμόδιους, βουλευτές, και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ώστε να βρεθεί λύση, όμως μάταια μέχρι τώρα.

«Δεν θέλουμε να οικειοποιηθούμε το κτίριο, θέλουμε να στεγαστούμε σε αυτό» σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως αν το πάρει πίσω ο Στρατός, αυτό θα εγκαταλειφθεί και θα καταρρεύσει.

Για αυτό και ζήτησε έστω την ύστατη αυτή στιγμή, μιας και σε λίγες μέρες εγκρίνεται το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής και ο Σύλλογος κινδυνεύει να μείνει άστεγος και ίσως και να αναγκαστεί να σταματήσει προσωρινά να λειτουργεί, να γίνει μια προσπάθεια από φορείς και ανθρώπους της Ροδόπης να σταματήσει αυτή η εξέλιξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.