Ενα βημα πιο κοντα στην δημοπρατηση του Νεου Νοσοκομειου Κομοτηνης

Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκεται πλέον η δημοπράτηση του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, με την ολοκλήρωση πλέον της οριστικής μελέτης δημοπράτησης. Η μελέτη δημοπράτησης περιλαμβάνει Αρχιτεκτονική, Στατική και Ηλεκτρο-μηχανολογική Μελέτη και ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου.
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τους Υπουργούς Υγείας και Υποδομών, προκειμένου να εκδοθεί η οικονομική άδεια. Θα ακολουθήσει η σύνταξη του τεχνικού δελτίου του έργου, που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημοπράτησή του. Ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής και θα ακολουθήσει η σύναψη σύμβασης. Αρχικά ο χρόνος δημοπράτησης του έργου είχε προσδιοριστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αλλά λόγω της πολίτικης αστάθειας των τελευταίων μηνών, ενδέχεται να μεταφερθεί για λίγο αργότερα.

Στις αρχές του επόμενου έτους η έναρξη των εργασιών ανέγερσης

Η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του Νοσοκομείου τοποθετείται στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής του είναι 48 μήνες. Θυμίζουμε ότι για την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου θα «απορροφηθούν» από το ΕΣΠΑ περί τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ θα είναι δυναμικότητας 200 κλινών. Θα περιλαμβάνει τρεις τομείς, τον Παθολογικό, τον Χειρουργικό και τον Ψυχιατρικό. Ο παθολογικός τομέας θα περιλαμβάνει παθολογική κλινική, καρδιολογική κλινική με στεφανιαία μονάδα, νεφρολογική και παιδιατρική κλινική. Ο χειρουργικός τομέας, θα περιλαμβάνει χειρουργική, ορθοπεδική, μαιευτική και γυναικολογική κλινική, όπως επίσης και μονάδα εντατικής θεραπείας, μονάδα αυξημένης φροντίδας και τμήματα επειγόντων περιστατικών και βραχείας νοσηλείας.
Ήδη η διοίκηση του Σισμανόγλειου Κομοτηνής έχει αποστείλει στη ΔΕΠΑΝΟΜ τους σχετικούς πίνακες με τα είδη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που θα είναι απαραίτητος για τη λειτουργία των τμημάτων και των κλινικών του Νέου Νοσοκομείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.