Ενα βημα πιο κοντα η μετεγκατασταση του Αλαν Κογιου

Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου η χωροταξική και η πολεοδομική μελέτη

Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Κομοτηνής, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, εξαιρουμένης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εντάχθηκαν τη Δευτέρα η χωροταξική και η πολεοδομική μελέτη για τον οικισμό, που θα δημιουργηθεί σε μια έκταση των 100 στρεμμάτων, στην περιοχή πίσω από το Ανάχωμα και βόρεια του οικισμού του Κικιδείου. Ο οικισμός αυτός προορίζεται για την μετεγκατάσταση των κατοίκων του Αλάν Κογιού, μια προοπτική που με μικρά μεν βήμα έρχονται όλο και πιο κοντά τα τελευταία χρόνια, μετά από την εξασφάλιση των κονδυλίων για τις απαλλοτριώσεις.
 
Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων έχει ολοκληρωθεί, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, αφού πληρώθηκαν και τα τελευταία χρήματα της οριστικής τιμής μονάδος. Αυτό σημαίνει ότι η έκταση των 100 στρεμμάτων, στην οποία θα αναπτυχθεί ο οικισμός, αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του δήμου Κομοτηνής, που καλείται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.
 
Οι πρώτες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση είναι να εκπονηθούν δύο απαραίτητες μελέτες, μία χωροταξική και μία πολεοδομική. Ο χρονικός ορίζοντας εκπόνησης των μελετών αυτών είναι ενάμιση έτος από σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, ενώ θα ακολουθήσουν οι μελέτες των υπό εκτέλεση έργων με την ταυτόχρονη αναζήτηση των απαραίτητων για τα έργα αυτά κονδυλίων. 

Γιώργος Πετρίδης «Ελπίζω να μη χρειαστεί να υπερβούμε την τρέχουσα θητεία μας, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο»

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης από την επικεφαλής της «ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής», κ. Ελένη Λαφτσή, ο δήμαρχος Κομοτηνής δήλωσε αδυναμία να προβεί σε ακριβή προσδιορισμό, επικαλούμενες και τις διαχρονικές παλινωδίες που έχουν υπάρξει στο επίμαχο ζήτημα. «Για το θέμα του Αλάν Κογιού αποφεύγω να δώσω χρονοδιαγράμματα και να αναλάβω δεσμεύσεις», σημείωσε, «γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες κι έχουν απογοητευτεί».
 
«Ελπίζω να μη χρειαστεί να υπερβούμε την τρέχουσα θητεία μας», προσέθεσε, «αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.