Ενα ψηφοδελτιο ζητα ο Στ. Τουλουπιδης για τις επερχομενες πρυτανικες εκλογες

Προτρέπει να επικρατήσει κλίμα συναίνεσης

Εκδόθηκε και επισήμως, την Τρίτη 17 Απριλίου η απόφαση προκήρυξης εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και Αντιπρυτάνεων του ΔΠΘ, η οποία συνοδεύεται από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφίων.
 
Την ίδια ώρα ο Πρυτανεύων του ΔΠΘ κ. Σταύρος Τουλουπίδης απέστειλε επιστολή προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας με την οποία ζητά, ει δυνατόν, να επικρατήσει κλίμα συναίνεσης και να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο κατά την εκλογική διαδικασία «που θα είναι καρπός νηφάλιας εσωτερικής διαβούλευσης». 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τουλουπίδη: 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, συνεργάτες και φίλοι,
 
Οι προσεχείς πρυτανικές εκλογές είναι ίσως οι πλέον κρίσιμες και εμβληματικές στην ιστορία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ύστερα από μία σειρά πρωτόγνωρων και απρόβλεπτων λυπηρών φαινομένων, που έχουν δυστυχώς τραυματίσει το κύρος και τη δημόσια εικόνα του Ιδρύματός μας. Καλούμαστε όλοι, με αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, τους υπαλλήλους, την κοινωνία και τους εαυτούς μας, να συνδιαμορφώσουμε συνθήκες υπέρβασης της κρίσης. Να αντιμετωπίσουμε συλλογικά και ενωμένοι τα συσσωρευμένα προβλήματα και ν΄ απαντήσουμε με επιτυχία στις προκλήσεις των καιρών. Καθώς όπως μας υπενθυμίζει ο Μακρυγιάννης πρέπει “να είμαστε εις το εμείς” και όχι “εις το εγώ”.
 
Οφείλουμε να συμπεριφερθούμε με σύνεση και μετριοπάθεια, να κατακτήσουμε τη μέγιστη συναίνεση. Να εκφραστούμε όλοι μέσα από ένα ψηφοδέλτιο, που θα είναι καρπός νηφάλιας εσωτερικής διαβούλευσης, που θα οδηγήσει στη συγκρότηση μιας λίστας υποψηφίων στο πρόσωπό των οποίων, θα εκφραστεί η ανάγκη για μία νέα, λαμπρή και δημιουργική πορεία του ακριτικού οργανισμού μας.
 
Το διακύβευμα σήμερα είναι ο κίνδυνος να λάβουμε λανθασμένες αποφάσεις, να επικρατήσει κλίμα διχόνοιας και εγωισμών που θα αποτελέσει απαρχή ενός πρωτοφανούς ακαδημαϊκού διχασμού που θα υπονομεύσει το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.
 
Οι συνθήκες που με ανέδειξαν ως Πρυτανεύοντα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μου έδωσαν τη δυνατότητα να μπορώ σήμερα να υπερηφανεύομαι ότι το υπηρέτησα με συνέπεια και αφοσίωση, χωρίς έπαρση και μισαλλοδοξία.
 
Δεσμεύομαι ότι θα συνεισφέρω όλες τις δυνάμεις μου στην υποστήριξη των νέων πρυτανικών αρχών και θα συνεργαστώ μαζί τους, σε ό,τι μου ζητηθεί».
 
 
Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές στο ΔΠΘ έχουν οριστεί για τις 22 Μαΐου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.