«Ενα πρωινο στο μουσειο: μετατρεποντας την εμπειρια σε ιστορια»

Στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής στην αγγλική γλώσσα

Η «Ένωση για την ανάπτυξη της προσωποκεντρικής προσέγγισης και της παιδοκεντρικής παιγνιοθεραπείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (Ε.Α.Π.Π.Π.Π.Ν-Α.Ε.), Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας με τον διακριτικό τίτλο «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Άνα Μαλίνα Ευφραιμίδου» με έδρα την Κομοτηνή και την Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ., διοργανώνουν βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Ένα πρωινό στο μουσείο: μετατρέποντας την εμπειρία σε ιστορία».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 στις 10.30π.μ.-12.30μ.μ. στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής.

Απευθύνεται δε στους μαθητές και καθηγητές του Mark Twain International School με έδρα το Βουκουρέστι Ρουμανίας και για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο

Για το περιεχόμενο του εργαστηρίου οι διοργανωτές επισημαίνουν σχετικά: «Δύο και πλέον χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας καλούμαστε να συναντηθούμε ως Πρόσωπα στο πλαίσιο της γνωριμίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Mark Twain International School με τον πολιτισμό και την ιστορία της Ροδόπης.

Κουβαλώντας ο καθένας την εμπειρία του από τα τελευταία αυτά δύσκολα χρόνια, έχει τη δυνατότητα να τη συνδέσει με την προσωπική του ιστορία αλλά και να συνδεθεί μέσα από αυτήν με τη συλλογική ιστορία.

Το εργαστήριο αποτελεί μια βιωματική διαδικασία όπου τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου θα λειτουργήσουν ως ερεθίσματα και πηγή έμπνευσης και τα εικαστικά μέσα και το παιχνίδι ως διευκολυντικό μέσο έκφρασης και σχέσης με τον εαυτό και τους άλλους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.