Ενα πανηγυρι απο τα παλια στην Ξυλαγανη

Γέμισε χορευτές η κεντρική πλατεία στο πανηγύρι της Αναλήψεως

Ένα πανήγυρι από τα παλιά, αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες που νωρίτερα απειλούσαν να το ακυρώσουν, έλαβε χώρα στην Ξυλαγανή το βράδυ της Πέμπτης 25 Μαΐου, ανήμερα της εορτής της αναλήψεως.

Για ακόμα μια φορά οι σύλλογοι του οικισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους, διοργανώνοντας εορταστικές εκδηλώσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο στο Παρεκκλήσι της Αναλήψεως το πρωί, όσο και στην κεντρική πλατεία το βράδυ.

Το πρωί της Πέμπτης λοιπόν τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσι της Αναλήψεως και ακολούθησε κουρμπάνι με τη φροντίδα του Συλλόγου Πατεράδων, του Συλλόγου Ηλικιωμένων και του Συλλόγου Γυναικών.

Το βράδυ οι εορτασμοί μεταφέρθηκαν στην πλατεία, με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του οικισμού, το οποίο τίμησε πολύς κόσμος με την παρουσία του.

Τους χορούς άνοιξαν η ομάδα παραδοσιακού χορού του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ καθώς και τα Χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, για να ενωθούν μαζί τους στη συνέχεια πολλοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του οικισμού.

Και όλα αυτά υπό τους ήχους των Ηρακλή Ψωμαδόπουλου στη γκάιντα και το τραγούδι, του Γεράκη Τσαρμαντίδη στο κλαρίνο το καβάλι και τη φωνή, του Ραφαήλ Ιακωβίδη στο νταούλι και του Νίκου Μεραχτσάκη στο μπουζούκι και το τραγούδι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.