«Ενα παιδι περιμενει…εσενα για να κανει Ανασταση»

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών των Παιδικών Χωριών SOS διοργανώνουν και φέτος τη δράση για δημιουργία πασχαλινών δεμάτων

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής και Σαπών των Παιδικών Χωριών SOS, διοργανώνουν τη δράση «Ένα παιδί περιμένει…εσένα για να κάνει Ανάσταση», με σκοπό τη συγκέντρωση πασχαλινών δεμάτων για τα παιδιά των οικογενειών που στηρίζουν.

Συγκεκριμένα, από 8 Απριλίου 2024 έως και 26 Απριλίου θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, στην οδό Σκεπαστού 7-11, πασχαλινά δέματα που θα περιέχουν μία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα σοκολατένιο αυγό και ένα ρούχο ή παιχνίδι. Αυτά θα διατεθούν στα παιδιά των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται συστηματικά από τα Κέντρα.

Πέρυσι συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 πασχαλινά πακέτα, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται να ανέλθει στα 170. Κάθε χρόνο η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου από την τοπική και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και από χώρες του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα μεγάλο και συγκινητικό. Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, θα ήταν χρήσιμο, αρχικά, να απευθυνθούν για πληροφορίες σχετικά με το φύλο και την ηλικία των παιδιών στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 18:00.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής λειτουργεί από το 2012 και των Σαπών από το 2017, με στόχο την υποστήριξη οικογενειών σε κρίση και την κατά το δυνατόν αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν από το επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχολόγος, Λογοθεραπεύτρια, Ειδική Παιδαγωγός) και αφορούν τη συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των δυσκολιών που αφορούν στην οικογένεια, την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών / εφήβων και γονέων, την ψυχοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά και εφήβους, τη Λογοθεραπεία, την Ειδική Αγωγή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, τις Ψυχοπαιδαγωγικές δραστηριότητες, τη Δημιουργική Απασχόληση παιδιών, την υλική βοήθεια σε είδη διατροφής, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τη μαθησιακή υποστήριξη από εθελοντές.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

τηλ.: 2531082788, fax:2531082711,

e-mail: [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.