Ενα μηνυμα απο την Κομοτηνη για τον Αθλητισμο

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά τον αθλητικό «εορτασμό» της ημέρας στο σχολείο τους

Οργανωμένες αθλητικές δράσεις πραγματοποίησαν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Ροδόπη, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, κατά την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που φέτος εναρμονίστηκε με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019.
 
Στόχος της ημέρας ήταν η ενεργοποίηση των μαθητριών και των μαθητών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής, πραγματοποίησαν δράσεις με τη συμμετοχή και συλλόγων της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια παρουσίαση με στοιχεία σύγχρονου χορού μέσα από την οποία μαθήτριες του σχολείου πρόβαλλαν το μήνυμα της ημέρας.

Νόημα και πέρα από τον αθλητισμό

Τη σημασία των δράσεων αυτών τόνισαν οι συντονίστριες της ημέρας, η κ. Ολυμπία Αλιφέρη και η κ. Στέλλα Καζάκα.
 
Η κ. Αλιφέρη σημείωσε πως η ημέρα του αθλητισμού, που πραγματοποιείται εδώ και έξι χρόνια στα σχολεία της χώρας, τα τελευταία δύο χρόνια έχει εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Ημέρα με εκδηλώσεις που έχουν στόχο όχι μόνο αθλητές αλλά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, να ασχοληθούν με δράσεις που έχουν σχέση με τη φυσική δραστηριότητα.
 
Έτσι πραγματοποιούν δράσεις, με παιχνίδια, αθλοπαιδιές και άλλα αθλήματα, ώστε να μάθουν δραστηριότητες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.
 
Η κ. Καζάκα από την πλευρά της ανέφερε πως η μέρα αυτή είναι ξεχωριστή στη ζωή των μαθητών, γιατί συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες χωρίς το άγχος της νίκης και της διάκρισης, και έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα.
 
Έτσι στο πρόγραμμα υπήρχε παρουσίαση του Μπάντμιντον, από καθηγητή φυσικής αγωγής με την ανάλογη ειδικότητα, και το άθλημα της Τοξοβολίας, στον χώρο της Ολυμπιάδας.
 
Η μέρα όμως ήταν ξεχωριστή και από μία άλλη άποψη, όπως εξήγησε η ίδια, καθώς αποτελεί μια ένδειξη καλής συνεργασίας μεταξύ των καθηγητών, των μαθητών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, και των αθλητικών ομοσπονδιών της τοπικής κοινωνίας, χωρίς την οποία δεν  θα μπορούσαν να έχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Εμπνευσμένες δράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Σαλαμβά σημείωσε ότι πέρα από τις συνηθισμένες δράσεις, έχουν ευρηματικούς και εμπνευσμένους συναδέρφους, και μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά τους.
 
Άλλωστε ημέρες σαν και αυτή είναι μια ευχάριστη ανάπαυλα που απολαμβάνουν όλοι, με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να προσθέτουν κάθε χρόνο κάτι διαφορετικό, κρατώντας ό,τι δούλεψε τα προηγούμενα χρόνια, για αυτό και σύμφωνα με την κ. Σαλαμβά, μαθητές και καθηγητές απολαμβάνουν αυτό το θεσμό, και θα ήταν θετικό να συνεχίσουν αυτές οι δράσεις και στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.