Ενα κομμα «απο τα κατω» θελει να κανει το ΚΙΝΑΛ ο Νικος Ανδρουλακης

Όσα είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατικής παράταξης από την Κομοτηνή

Στην Κομοτηνή βρέθηκε σήμερα ο Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο περιοδείας του ανά την Ελλάδα. Τον κ. Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν στον χώρο διεξαγωγής της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ και το στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος κ. Γιώργος Μανανάς, αλλά κι η αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου με την οποία είχε σύντομη συνομιλία.

Ο κ.Ανδρουλάκης ξεκίνησε την τοποθέτηση του τονίζοντας πως η παρακαταθήκη της Φώτης Γεννήματα είναι η ενότητα για τον λόγο αυτό επανέλαβε το αίτημα για την διεξαγωγή debate ώστε όπως είπε όλοι οι υποψήφιοι να μιλήσουν πολιτικά χωρίς υπονοούμενα να τοποθετηθούν με ευθύτητα, καθαρά για την επόμενη ημέρα της παράταξης και το πρόγραμμα τους για την ανάταξη του ελληνικού λαού.

«Το πολιτικό σύστημα σήμερα δημιουργεί άγονες συγκρούσεις»

Παράλληλα ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απηύθυνε κάλεσμα προς τους προοδευτικούς δημοκράτες πολίτες της περιοχής να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Δίνοντας το στίγμα της δικής του υποψηφιότητας ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια νέα προσπάθεια που θα ξεκινήσει από τα κάτω για ένα κόμμα χωρίς δημαγωγία με αξιοκρατία και διαφάνεια. «Θεωρώ ότι σήμερα το πολιτικό σύστημα στη χώρα, είναι ένα πολιτικό σύστημα που δημιουργεί άγονες συγκρούσεις. Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει παρά πολλά λάθη και στην πανδημία και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα και στα θέματα του προσφυγικού. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια εναλλακτική που δημιουργεί εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό διότι κρίθηκε η πρωθυπουργία του κ. Τσίπρα και η συγκατοίκησή του με τον κ. Καμμένο στην εξουσία. Άρα αν θέλουμε να υπάρχει μια εναλλακτική, προοδευτική, ρεαλιστική  ελπιδοφόρα έναντι της δεξιάς παράταξης είναι στοίχημα να αναταχθεί, το κόμμα μας, η δημοκρατική παράταξη και να αποκτήσει ισχυρό κοινωνικό έρεισμα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ένα νέο κόμμα, ψηφιακό, από τα κάτω, όπου σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις θα ρωτάμε τους πολίτες»

Αναλύοντας τα προτάγματά του για την επόμενη ημέρα στο Κίνημα Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για μια διαφορετική οργάνωση που κομβικό ρόλο θα έχει η συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις αποφάσεις. «Εγώ οραματίζομαι ένα κόμμα που τα στρατηγικά του σχέδια θα είναι αποτέλεσμα δημοσίου διαλόγου με την αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία των πολιτών, ώστε αυτό που θα προτείνουμε ως πρόγραμμα στις επόμενες εκλογές να είναι μια εργασία από τα κάτω. Γι’ αυτό και καλώ όλους τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν δυναμικά στις εκλογές του κόμματος. Όχι μόνο για να εκλέξουν πρόεδρο αλλά και να είναι πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας στην αυτοαργάνωση που θα ανακοινώσω φτιάχνοντας ένα νέο κόμμα, ψηφιακό, από τα κάτω, όπου σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις θα ρωτάμε τους πολίτες. Αυτό είναι ένα σύγχρονο κόμμα διαφάνειας, αξιοκρατίας, θεσμικής συγκρότησης, που σέβεται τον κόπο των Ελλήνων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.