«Ενα κοφτης πλαναται πανω απο τη Δευτεροβαθμια Εκπαιδευση»

Διαμαρτυρία μελών των ΕΛΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ στο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για τα κενά και τις περικοπές ωρών

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Κεραμάρη είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου μέλη των ΕΛΜΕ όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ, για να διαμαρτυρηθούν για τις τελευταίες παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τις οποίες θεωρούν αντιεκπαιδευτικές.
 
Τα μέλη των ΕΛΜΕ συζήτησαν με τον κ. Κεραμάρη τα προβλήματα που προκύπτουν, άκουσαν τις δικές του απόψεις, ενώ θα μεταφέρουν όσα άκουσαν στη συνάντηση των προέδρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Αθήνα, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για περεταίρω κινητοποιήσεις, μιας και όπως φαίνεται η μόνη λύση που θα μπορέσει να δοθεί είναι κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας.
 

Ενεργοποιείται ο κόφτης στην παιδεία

 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, οι ρυθμίσεις και οι πολιτικές του υπουργείου Παιδείας ουσιαστικά ενεργοποιούν τον κόφτη στην παιδεία, 
Όπως σημείωσε δημιουργούνται προβλήματα στα επίπεδα τη αγγλικής γλώσσας, που καταργεί το Υπουργείο, αλλά και την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ, που θα χτυπήσει κυρίως τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ειδικά στην περιφέρειά μας τις περιοχές της οροσειράς της Ροδόπης, αλλά και την αφαίρεση ωραρίου εργαστηρίων από καθηγητές φυσικών επιστημών και πληροφορικής.
Σκοπός αυτής της συνάντησης, σημείωσε, ήταν να γνωρίσουν την άποψη του Περιφερειακού Διευθυντή για να αποφασίσουν τις επόμενες αγωνιστικές τους κινήσεις.
Οι ώρες που θα αφαιρεθούν, σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, είναι τρεις ώρες υποστηρικτικής για τους Φυσικούς, τρείς ώρες για τους καθηγητές πληροφορικής, με αποτέλεσμα να καθίστανται ανύπαρκτα τα εργαστήρια, καθώς και για την υποστήριξη των προτζεκτ, χτυπώντας, κατά την άποψή του, την ποιοτική δημόσια παιδεία.
«Όλα αυτά μπαίνουν στον δημοσιονομικό κόφτη, αυτή είναι η αλήθεια που δεν μας την εξηγεί και δε μας τη λέει ούτε ο ίδιος ο κ. Περιφερειακός Διευθυντής ούτε το υπουργείο» ανέφερε.
Όσο για το θέμα των τάξεων των ΕΠΑΛ, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως υπάρχουν ΕΠΑΛ στη Δράμα, το Βόρειο Έβρο, την Ξάνθη και αλλού όπου θα καταργηθούν τα ολιγομελή τμήματα, που έχουν 13 ή 14 μαθητές, ακόμα και στις ειδικότητες, με αποτέλεσμα αυτά τα τμήματα να συντμηθούν και να γίνουν πολύ μεγαλύτερα, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, μη δίνοντας όμως την ευκαιρία στους μαθητές αυτούς να ακολουθήσουν την κατεύθυνση που θέλουν.
Όσο για τα κενά καθηγητών, αυτά συνεχίζουν να υφίστανται παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή διορίστηκαν περίπου 750 καθηγητές γενικής παιδείας και 1.300 ειδικής αγωγής σε όλη τη χώρα, καθώς κατά τον κ. Βασιλειάδη αυτοί δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά.
 

Κόφτης πάνω από την εκπαίδευση

«Ένας κόφτης πλανάται επάνω από την εκπαίδευση» σημείωσε η Γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου και μέλος του ΠΑΜΕ κ. Νίκη Δραμανίδου, επισημαίνοντας πως εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια, η οποία πλέον έχει δώσει καρπούς, για να κόψει και να ράψει θέσεις, ωράρια και εκπαιδευτικούς, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να μην διοριστούν καινούριοι εκπαιδευτικοί ενώ παράλληλα θα υπάρξει μια σοβαρή μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών τις οποία η παράταξή της θεωρεί ουσιαστικά απολύσεις.
 
«Τα πλεονάσματα στους εκπαιδευτικούς είναι σαν τα “πλεονάσματα” που θέλει να δημιουργήσει η Κυβέρνηση από την αφαίμαξη του λαού με τη βαριά φορολογία. Είναι “πλεονάσματα” στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών» σημείωσε, ζητώντας να γίνουν άμεσες προσλήψεις, να καλυφθούν όλα τα κενά, να μειωθούν οι μαθητές στην τάξη, και να υπάρξουν ξανά υπεύθυνοι στα σχολικά εργαστήρια, να λειτουργήσουν δηλαδή όλα προς όφελος των μαθητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.