Ενα καλοκαιρι με πλουσιες δρασεις εκλεισε η Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Γιάννης Κυριαζής, Αντιδήμαρχος Παιδείας: «Το όραμά μας είναι να γίνει ένα πολυχώρος πολιτισμού, να μην είναι μόνο δανειστική βιβλιοθήκη»

Τις διαδρομές ανάγνωσης, στις οποίες ταξίδεψαν το φετινό καλοκαίρι τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν όσοι βρέθηκαν στον αύλειο χώρο της Τσανάκλειου το απόγευμα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!», παιδιά όλων των ηλικιών όλο το καλοκαίρι διάβασαν παλιές και καινούργιες ιστορίες, εμπνεύστηκαν, εξερεύνησαν, έπαιξαν με τη φύση, και μέσα από πρωτότυπες δράσεις ανακάλυψαν  νέες διαδρομές ανάγνωσης, συντροφιά με τους εμψυχωτές που πλαισίωσαν όλες τις δράσεις με κέφι, ζωντάνια, πολλή δημιουργικότητα και αγάπη για τα παιδιά, που βρέθηκαν και την Πέμπτη στο χώρο.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος του τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, κ. Γιάννης Κυριαζής, η βιβλιοθήκη της Κομοτηνής προσάρμοσε το πρόγραμμα στα δεδομένα της πόλης, συνεργαζόμενη με διαφόρους φορείς της πόλης αλλά και εμψυχωτές με σημαντική εμπειρία, με εκατοντάδες παιδιά να δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις αυτές.

Ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε τους φορείς της πόλης που συμμετείχαν πρόθυμα στη δράση αυτή, με αγάπη και πολύ μεράκι αξιοποιώντας την εμπειρία τους για να συμμετάσχουν τα μέγιστα στην υλοποίηση του προγράμματος.

Ευχαρίστησε δε το προσωπικό της βιβλιοθήκης και την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράση που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν, να ψυχαγωγηθούν και να απασχοληθούν ευχάριστα και δημιουργικά. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμέτοχή στη δράση αυτή, και ευελπιστούμε στην χειμερινή περίοδο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε περεταίρω προγράμματα για παιδιά» ανέφερε.

Απώτερος στόχος τους άλλωστε είναι να φέρουν σε επαφή τους Δημότες με το βιβλίο, και με την μεταγκατάσταση της βιβλιοθήκης στην Τσανάκλειο, θεωρεί πως απογειώθηκαν οι δράσεις της, τόσο με βιβλιοπαρουσιάσεις όσο και με τα προγράμματα που τρέχουν σε αυτή, που θεωρούν πως έφεραν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικους κοντά στη Βιβλιοθήκη και το βιβλίο, κάτι που φαίνεται από την μεγάλη αύξηση μελών και δανεισμού βιβλίων.

«Το όραμά μας είναι να γίνει ένα πολυχώρος πολιτισμού, να μην είναι μόνο δανειστική βιβλιοθήκη» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.