Ενα ημερολογιο που λειτουργει και σαν τουριστικος οδηγος

Ηλίας Μπούκας: «Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου θα μπορούσε να έχει τίτλο #visit iasmos»

Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για το νέο έτος, «συστήνει» στο κοινό ο πρόεδρος κ. Ηλίας Μπούκας, επισημαίνοντας πως μπορεί να λειτουργήσει και ως τουριστικός οδηγός.

«Το ημερολόγιο του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου για το έτος 2022 συγκεντρώνει τα αξιοθέατα του Ιάσμου σαν έναν τουριστικό οδηγό που θα μπορούσε να έχει τίτλο #visit iasmos» σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Μπούκας, για να αναφερθεί στο περιεχόμενό του παραθέτοντας πως «στο ημερολόγιο – συλλεκτικής αξίας – περιλαμβάνονται επιβλητικά Αρχοντικά κτίρια, Μνημεία, Μουσείο, Θρακικά μετέωρα, Μεσαιωνική γέφυρα, Κοιλάδα κομψάτου που είναι ένας βιότοπος σπάνιων αρπακτικών πουλιών, Άγρια άλογα τα οποία συνδέονται με προϊστορικούς μύθους, ορεινά γραφικά ξωκλήσια κ.α».

«Ταυτόχρονα» συμπληρώνει «γύρω από τον Ίασμο – έχοντας τον κόμβο της Εγνατίας μια ανάσα από την είσοδο και την επαρχιακή οδό Ξάνθης Κομοτηνής να διασχίζει την κωμόπολη – υπάρχει η Λίμνη Βιστωνίδα, η Αναστασιούπολη, η Μαξιμιανούπολη, το επισκέψιμο καταφύγιο του συλλόγου στην οροσειρά της Ροδόπης (ξενώνας στον οικισμό Πολύαρνο) και μια Αρχαία Εγνατία που διαπερνά τον Ίασμο έχοντας μάλιστα αποκαλυφθεί πρόσφατα ένα τμήμα της».

«Καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι θα έπρεπε ήδη να είναι ένας από τους κυριότερους προορισμούς στο κέντρο της Θράκης. Ένας καλός σχεδιασμός και μια κατάλληλη υποδομή για την ανάδειξη όλων των παραπάνω θα αποφέρει ένα τεράστιο αναπτυξιακό όφελος για τον Ίασμο που το έχει ανάγκη» τονίζει συμπερασματικά ο κ. Μπούκας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.