Ενα Δραμινο κρασι στο επισημο γευμα της ΠτΔ για την επετειο του 1821

Το «Κλειδί» Μαλαγουζιά του Κτήματος Μιχαηλίδης «εκπροσώπησε» την ΠΑΜ-Θ στο μενού του επίσημου γεύματος

Ιορδάνης Μιχαηλίδης, οινοποιός – ιδιοκτήτης του Κτήματος

«Η συμπερίληψη του κρασιού μας μεγάλη τιμή αλλά και επιβράβευση της δουλειάς μας»

To «Κλειδί» ποικιλίας Μαλαγουζιά «εκπροσώπησε» την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο επίσημο γεύμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που παρέθεσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους προσκεκλημένους ξένους ηγέτες, εν όψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.

Το Δραμινό κρασί του Κτήματος Μιχαηλίδη αποτέλεσε επιλογή του γνωστού Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου που επιμελήθηκε το μενού της βραδιάς και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς για την περιοχή μας.

Για την τιμητική αυτή αναγνώριση του Κτήματος Μιχαηλίδη και κατ’ επέκταση και των προϊόντων της ΠΑΜ-Θ, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 26 Μαρτίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο ιδιοκτήτης του Κτήματος κ. Ιορδάνης Μιχαηλίδης ο οποίος έκανε λόγω για μία «μεγάλη τιμή για το Κτήμα αλλά και επιβράβευση της δουλειάς μας».

Οινοποιός από παράδοση

Για τον κ. Μιχαηλίδη η ενασχόλησή του με την αμπελουργία και τον οίνο αποτελεί οικογενειακή παράδοση, που κρατά από τον παππού και τον πατέρα του,  με τον ίδιο ως εκπρόσωπο τρίτης γενιάς να ξεκινά την ανάπτυξη του αμπελώνα το 1992.

Επίσημα στο κομμάτι της οινοποίησης εντάχθηκε μόλις το 2004, όταν και κυκλοφόρησε στην αγορά με το πρώτο εμφιαλωμένο κρασί  του κτήματος. Έκτοτε όπως εξήγησε και ο ίδιος η πορεία είναι ανοδική, όχι όμως δίχως δυσκολίες στον δρόμο, με το Κτήμα αυτή τη στιγμή να αριθμεί επτά ετικέτες.

Με στόχο την ποιότητα

Όπως σημείωσε το βασικό πλεονέκτημα του Κτήματος Μιχαηλίδη, όπως και αντίστοιχων οινοποιείων, αποτελεί ο πλήρης έλεγχος της πρώτης ύλης και η πίστη στην ποιότητα του προϊόντος έως και το στάδιο της εμφιάλωσης. «Εμείς στο Κτήμα οινοποιούμε μόνο τη δική μας παραγωγή από τον δικό μας δηλαδή αμπελώνα. Είμαστε μια καθετοποιημένη μονάδα που έχει στο 100% έλεγχο, από την πρώτη ύλη από το αμπέλι, μέχρι την τελική φάση που είναι η εμφιάλωση. Αυτό μας δεσμεύει και στο κομμάτι των ποσοτήτων, οι οποίες είναι μεν μικρές, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από άποψη ποιότητας».

Άλλωστε όπως εξήγησε «από την στιγμή που ξεκίνησα στόχος μου δεν ήταν  ποτέ να μπω στη διαδικασία της παραγωγής των πολλών φιαλών. Στόχος μας ανέκαθεν ήταν η ποιότητα των κρασιών μας. Αυτό μας ενδιέφερε και αυτό κάνουμε».

Το οινοποιείο βρίσκεται στον Άγιο Αθανάσιο της Δράμας, ακριβώς δίπλα στο μεγαλύτερο κομμάτι των ιδιόκτητων αμπελώνων και ολοκληρώθηκε το 2005. Η επιλογή όπως εξήγησε ο κ. Μιχαηλίδης δεν ήταν τυχαία καθώς από εκεί έλκει την καταγωγή του όσο και με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη μεταφορά των σταφυλιών στη γραμμή επεξεργασίας, πράγμα που οι άνθρωποι του Κτήματος πέτυχαν από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ο κύριος αμπελώνας ωστόσο βρίσκεται στα Κύργια της Δράμας, που όπως επεσήμανε και ο ίδιος είναι μια από τις παλαιότερες, αν όχι η παλαιότερη, αμπελουργική περιοχή της Δράμας και παλιά θεωρούνταν από τις πιο ποιοτικές.

Ως προς το πού μπορεί κανείς να βρει τα κρασιά του Κτήματος ο κ. Μιχαηλίδης εξήγησε πως τα τελευταία χρόνια η διανομή του γίνεται κεντρικά από την Αθήνα, στοχευμένη επιλογή ούτως ώστε να απεμπλακούν από το εμπορικό κομμάτι και να αφοσιωθούν στην τέχνη του κρασιού.

Premium ετικέτες στα επόμενα βήματα

Ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα βήματα και τους στόχους τους ο ίδιος γνωστοποίησε πως αυτά αφορούν στη κυκλοφορία πιο premium ετικετών, σε συγκεκριμένα αμπελοτόπια που μετά από όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει τη διαφορετικότητά τους και μπορούν να οδηγήσουν σε πιο ποιοτικά κρασιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.