Ενα διαμαντι στο στεμμα του Μουσειου Καλαθοπλεκτικης

Το μικροσκοπικό καλάθι που κεντρίζει τα βλέμματα και τη φαντασία μικρών και μεγάλων επισκεπτών

Όμορφες ιστορίες από τις επισκέψεις που δέχεται το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ο ιδρυτής κ. Αντώνης Λιάπης. Οι ιστορίες είχαν επίκεντρο το μικροσκοπικό καλάθι που διαθέτει στη συλλογή του το Μουσείο και όπως φαίνεται δίνουν το έναυσμα στη φαντασία των επισκεπτών για τη χρήση του.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Λιάπη:

«Το πιο πολυφωτογραφημένο έκθεμα. Έχει προκαλέσει τα περισσότερα επιφωνήματα θαυμασμού. Μικρός μαθητής της Κομοτηνής, επηρεασμένος από ταινία του σινεμά, μετά από επίσκεψη στο Μουσείο με το σχολείο του, πίεζε τον πατέρα του να οργανώσουν επιχείρηση για να το … κλέψουν. Η παιδική φαντασία ξεπηδάει αχαλίνωτα και πλαισιώνει το μικρότερο καλαθάκι με απίθανες προσεγγίσεις και ερμηνείες.

Σε τι θα μπορούσε άραγε να χρησιμεύσει ένα μικροσκοπικό καλάθι ύψους μόλις ενός εκατοστού, όσο το νύχι ενός δακτύλου μας; Κανείς ενήλικας δεν θα μπορούσε να δώσει τις γλυκύτατες και ευφάνταστες απαντήσεις παιδιών δημοτικού σχολείου: “Κύριε, το καλαθάκι το χρησιμοποιούν τα μυρμήγκια για να μεταφέρουν φαγητό στη φωλιά τους” ή, όπως είπε μια μαθήτρια “το χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να μεταφέρουν γύρη από τα λουλούδια στο σπίτι τους!”

Ένας ξεχωριστός χαρακτηρισμός από ενήλικα, αυτή τη φορά, προσδίδει στο καλάθι την πραγματική καλλιτεχνική και αισθητική του αξία. Στην επίσκεψη στο Μουσείο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Κομοτηνής (11/5/2023), η ενήλικας μαθήτρια κα Βιλντάν, αυθόρμητα αναφώνησε ότι αυτό είναι «το διαμάντι του Μουσείου».

Υιοθετούμε τον χαρακτηρισμό «διαμάντι» ο οποίος θα εμπλουτίζει πλέον την παρουσίασή του στους επισκέπτες.

Συγχαρητήρια σε όλους τους καθηγητές για το έργο που επιτελούν. Συγχαρητήρια και στην καθηγήτρια κα Ελένη Μαχαιρά, η οποία όπως δήλωσε, ήταν η τρίτη φορά που επισκέφθηκε το Μουσείου αλλά συνεχίζει πάντα να ενθουσιάζεται, όπως την πρώτη φορά!

Ευχαριστώ θερμά και την κα Βιλντάν, η οποία με ευγένεια δέχθηκε να φωτογραφηθούμε με το ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.