Ενα διαφορετικο πρωινο απο το Κεντρο Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας(+Gallery)

Καφέ για τους γονείς και βιωματικά παιχνίδια για τα παιδιά, παράλληλα με την ενημέρωσή τους σχετικά με τις δράσεις του, προσέφερε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.
 
Η δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιο των φετινών Ελευθερίων, πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των στελεχών του Κέντρου με στόχο αρχικά τη γνωστοποίηση της ύπαρξης του κέντρου και έπειτα την ενημέρωση των διερχόμενων Κομοτηναίων, για τις δράσεις του, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να συνεισφέρει αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ζητήσει βοήθεια.
 
Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2012 και, όπως τόνισε η υπεύθυνη κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κ. Σουζάνα Μουρατίδου, έχει κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, η οποία στην πλειοψηφία της γνωρίζει και στηρίζει τις δράσεις του. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει και μία μερίδα του κόσμου που δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Κέντρου, «έχει όμως τη θέληση να στηρίξει έναν φορέα, που το έχει ανάγκη, και πολλές φορές  υπάρχει και κόσμος που χρειάζεται βοήθεια και δεν γνωρίζει που μπορεί να απευθυνθεί».
 
Η κ. Μουρατίδου στάθηκε ιδιαίτερα στο κομμάτι των εθελοντών του Κέντρου που προσφέρουν τη βοήθειά τους και κάνουν πραγματικότητα ένα πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς που γίνεται στο Κέντρο, όπως η μαθησιακή υποστήριξη που προσφέρετε και τα διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που υλοποιούν οι εθελοντές.
 
Ερωτηθείσα σχετικά με τους τρόπους που μπορεί κανείς να ενισχύσει η ίδια αναφέρθηκε τόσο στη χρηματική ενίσχυση που μπορεί κάποιος να προσφέρει στο σωματείο αλλά και την ενίσχυση σε είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης, γενικότερα είδη νοικοκυριού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις οικογένειες του δήμου, που τα έχουν ανάγκη.
 
Όπως έκανε γνωστό, η δουλειά του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής αφορά το κομμάτι της πρόληψης, της υποστήριξης δηλαδή των οικογενειών πριν συμβεί κάτι, «έως ότου καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μόνοι τους». Μεταξύ άλλων στις δράσεις του περιλαμβάνονται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, μαθησιακή υποστήριξη, λογοθεραπεία, μαθήματα ειδικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης.
 
 

Η συναυλία των  “Balkanatolia” για την ενίσχυση του Κέντρου

 
Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι “Balkanatolia” στην κεντρική σκηνή των Ελευθερίων στην πλατεία της πόλης, έπαιξαν μουσικά κομμάτια με επιρροές από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, αλλά και άλλες βαλκανικές χώρες, επιδιώκοντας να στηρίξουν με τα έσοδα από τη συναυλία το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής. Στη σκηνή μάλιστα των Ελευθερίων μετά την έναρξη της βραδιάς δια στόματος της παρουσιάστριας των εορτών κ. Ειρήνης Τσακίρη, η κ. Μουρατίδου ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για τις δράσεις του Κέντρου.
Μεταξύ άλλων στο κοινό διακρίναμε τον βουλευτή ν.Ροδόπης κ. Μουσταφά Μουσταφά, τον αντιδήμαρχο κοινωνικών υπηρεσιών κ. Γιάννη Γκαράνη, τον κ.Στράτο Τσακιρίδη και τον ιατρό κ.Χασάν Αχμέτ, συνοδευόμενο από τη σύζυγο και την κόρη του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.