Ενα χρονο λειτουργιας συμπληρωνει το Αρχαιολογικο Μουσειο Αλεξανδρουπολης

Εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων που ανέπτυξε, το Σάββατο 1 Ιουλίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Έβρου προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση «Ιούνιος 2022-Ιούνιος 2023. Ένας χρόνος Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου και ώρα 18.30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης-Αίθουσα «Γεώργιος Μπακαλάκης».

Σε μήνυμά της η ΕΦΑ Έβρου επισημαίνει για την εκδήλωση: «Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης άνοιξε επισήμως τις πύλες του και άρχισε να υποδέχεται το κοινό στους σύγχρονους, άνετους και φιλόξενους χώρους του!

Ένα νέο κύτταρο πολιτισμού δημιουργήθηκε στην περιοχή της Θράκης ανοιχτό προς όλους, που προσφέρει ποικίλες εμπειρίες ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και ανταλλαγής απόψεων.

Σας προσκαλούμε λοιπόν το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 και ώρα 18.30 για να γιορτάσουμε μαζί τον ένα χρόνο λειτουργίας του Μουσείου, μέσα από μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των νέων ευρημάτων που φιλοξένησε μέσα σε αυτό το έτος!»

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • 18.30: «Ένας χρόνος Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης», Δόμνα Τερζοπούλου, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου
  • 18.45: «2022-2023. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης», Χρυσαφένια Παρδαλίδου, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου
  • 19.00: «Αρχαιολογικά ευρήματα από τις εργασίες του φυσικού αερίου στην πόλη της Αλεξανδρούπολης» Φιλοξένη Αϊτατόγλου, Αρχαιολόγος Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων
  • 19.15: Θεματική ξενάγηση στα παλαιότερα ευρήματα της περιοχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Το μουσείο μας έχει γενέθλια! Ένας χρόνος πέρασε από τη στιγμή που άνοιξε επίσημα τις πόρτες του και αγκάλιασε το κοινό στους φιλόξενους χώρους του!

Σας περιμένουμε όλες και όλους το Σάββατο 1 Ιουλίου στις 18.30 για να γιορτάσουμε παρέα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.