ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ.: «Τωρα μετρα για να μην θρηνησουμε αλλους συναδελφους στην μαχη για το μεροκαματο»

Καταθέτει μια σειρά από αιτήματα

Ανακοίνωση με αφορμή την κακοκαιρία που σαρώνει την περιοχή και γενικά τη χώρα τα τελευταία 24ωρα εξέδωσε η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ., στην οποία τονίζει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους διανομείς ώστε αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

«Στο ίδιο έργο θεατές, για ακόμη έναν χειμώνα βρίσκονται οι συνάδελφοι διανομείς σε ολόκληρη την χώρα με την κακοκαιρία να σαρώνει και τους ίδιους να βρίσκονται ξανά εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς παλεύοντας για να παραδώσουν την παραγγελία και να βγάλουν το μεροκάματο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ. και προσθέτει: «Για άλλον ένα χειμώνα το, κατά τα άλλα, αποτελεσματικότατο κράτος όταν πρόκειται για αντεργατικούς νόμους, αποδεικνύεται  αναποτελεσματικό και εχθρικό προς τους εργαζομένους όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και της εργασίας τους.»

Η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ. καλεί «την κυβέρνηση και την πολιτεία να πάρει τώρα μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους σακατεμένους, από την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους, και να μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους σώοι και αβλαβείς.»

Μεταξύ των άλλων, απαιτεί:

  • Άμεσα με οδηγία, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας.
  • Να απαγορευτεί η διανομή εκτός πόλης με το μηχανάκι και σε περίπτωση που αυτό γίνεται να είναι με όχημα με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων Μέτρων Ατομικής Προστασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.