Εν ενεργεια δημοτικος συμβουλος ο δραστης κακοποιησης σκυλου στην Καβαλα

Είχαμε γράψει τις προηγούμενες μέρες στην εφημερίδα μας για τη σύλληψη ενός 68 άνδρα που συνελήφθη στον νομό Καβάλας για κακοποίηση σκύλου. Όπως φαίνεται από βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα πρόκειται για εν ενεργεία δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Παγγαίου να κακοποιεί με βάναυσο τρόπο τον σκύλο του.
 
Ο 68χρονος δημοτικός σύμβουλος (της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου) φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα ξύλινο μπαστούνι και με αυτό να χτυπάει στο κεφάλι και στο σώμα το σκυλί, που ήταν δεμένο στην αυλή του σπιτιού του.
 
Στο βίντεο, το ζώο φαίνεται να σφαδάζει από τον πόνο και τον 68χρονο να το βρίζει και να του φωνάζει «φάτο», θέλοντας προφανώς να το αναγκάσει να φάει φαγητό, που δεν ήθελε. Όπως δείχνει το βίντεο, στο σημείο της κακοποίησης σπεύδουν τρεις γυναίκες που σταματούν την κακοποίηση του σκυλιού, αποτρέποντας τον 68χρονο να το χτυπάει.
 
Το σκυλί φέρει βαριά τραύματα στο κεφάλι και μεγάλο αιμάτωμα στην περιοχή του ματιού, ενώ ο κτηνίατρος που το εξέτασε είπε πως το σκυλί ήταν τρομοκρατημένο.
 
Θυμίζουμε ότι ο 68χρονος συνελήφθη στην Τοπική Κοινότητα Μελισσοκομείου του Δήμου Παγγαίου από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης, ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για την εν λόγω κακοποίηση του σκυλιού.
 
 

Την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου ζήτησε ο Δήμαρχος Παγγαίου

 
Ο Δήμος Παγγαίου μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο εξέδωσε ανακοίνωση με την καταδικάζει τις πράξεις κακοποίησης ζώων ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Δημάρχου του δήμου Παγγαίου:
«Σχετικά με τα όσα πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε  περιστατικό  κακοποίησης ζώου σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου μας, που φέρεται να έχει διαπράξει δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου και μέλος της παράταξής μας, ανακοινώνουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Εμείς ως παράταξη καταδικάζουμε πράξεις κακοποίησης, βασανισμού και εν γένει παραμέλησης και εγκατάλειψης ζώων, οι οποίες προσβάλλουν τόσο τον χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας μας, όσο και εμάς σαν ξεχωριστές προσωπικότητες, είναι δε αντίθετες με τις αρχές και τα πιστεύω μας. Στα πλαίσια της ευαισθησίας αλλά και της υποχρέωσής μας ως Δημοτικής Αρχής για πάταξη τέτοιων περιστατικών ζητήθηκε από τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας- φερόμενο ως αυτουργό τέτοιας πράξης-  η παραίτησή του, άλλως του έγινε γνωστό ότι θα συγκληθεί η ομάδα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής προκειμένου να αποφασίσει περί της διαγραφής του. Σήμερα, 29-09-2015 ο περί ου δημοτικός σύμβουλος κατέθεσε την με αριθμό πρωτ. 30362/29-9-2015 δήλωση – αίτησή του, με την οποία μας κάνει γνωστό ότι ανεξαρτητοποιείται από την δημοτική μας παράταξη με την οποία και είχε εκλεγεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.