Εμβολια: Ανοιξαν τα ραντεβου για τους 35-39

Θα συζητηθεί το ενδεχόμενο εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών

Άνοιξε σήμερα, Τετάρτη, η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35-39, και οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά του κορωνοϊού – Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών.

Μητσοτάκης: Θα συζητήσουμε για εμβολιασμό σε παιδιά άνω των 12

Επιπρόσθετα, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, τόνισε πως θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο για εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών. «Είναι πολύ θετικό ότι πια περισσότερα το ενός εμβόλια εγκρίνονται και για νεότερες ηλικίες, πράγμα το οποίο μάς δίνει την δυνατότητα να συζητήσουμε και να εξετάσουμε τον εμβολιασμό των παιδιών, τουλάχιστον από το Γυμνάσιο και πάνω, άνω των 12, που και αυτό νομίζω ότι από τη στιγμή που εγκριθούν τα εμβόλια αυτά από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων θα δώσει μία νέα δυναμική στη διαδικασία του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.