Εμψυχωση μεσω του θεατρου για την θεατρικη ομαδα Νομαρχιακου Συλλογου ΑμεΑ Εβρου

Την σημασία του θεάτρου στην κοινωνικοποίηση τονίζει ο σκηνοθέτης Σταύρος Δανάκης

Συνεχίζει την πορεία της, δίνοντας μια διαφορετική ευκαιρία για κοινωνικοποιήση στα μέλη της, η θεατρική ομάδα του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, παρόλες τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η θεατρική ομάδα συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 υπό την σκηνοθεσία του Σταύρου Δανάκη και αποτελείται από εθελοντές και μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου.

Σημαντικός άξονας των προσπαθειών του συλλόγου είναι η καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών, ώστε τα άτομα με αναπηρία, να ενταχθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και να δραστηριοποιηθούν σε όλους τους τομείς.

Συναντήσαμε τον κ. Σταύρο Δανάκη, σκηνοθέτη, εμψυχωτής θεατρικής ομάδας ΑμεΑ, πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με την κ. Ιωάννα Βαρβατζίκη, που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια των έργων, και την κ. Αναστασία Σιαρβαλή, ηθοποιό, και μας μίλησε για αυτή την προσπάθεια που συνεχίζεται.

Από το 2010 μέχρι τώρα, ανεβάζει κάθε χρόνο ένα έργο, παρόλο που η πανδημία δεν τους επέτρεψε να κάνουν παραστάσεις το τελευταίο διάστημα, κάτι που ελπίζουν πως θα μπορέσει να αλλάξει. Τελευταία τους παράσταση ήταν το Προξενιό, που είχε παρουσιαστεί στα Ελευθέρια Αλεξανδρούπολης το 2019.

Στόχος τους, σημείωσε, είναι η ανάπτυξη των κοινωνικών σχέσεων, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών, αλλά και την κοινωνικοποίησή τους, και να αποκτήσουν ένα πνεύμα συλλογικότητας.

Αυτό θεωρεί πως μέχρι τώρα το έχουν πετύχει, και πάντα υπάρχει ενδιαφέρον για τις παραστάσεις τους

Ως παράδειγμα έφερε το έργο που είχαν παίξει το 2018, όταν το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο, που δυσκολευτήκαν να βρουν έργο για να μπορέσουν να παίξουν όλοι.

Τότε έγραψε ένα έργο ο ίδιος, το Αλφάβητο της Αναπηρίας, με όλα τα παιδιά να παίζουν ένα από τα 24 γράμματα.

«Πάντα λέω ότι θα το αφήσω, αλλά πάντα με ρωτάνε πότε θα συνεχίσουμε» σημείωσε και τόνισε πως στόχος τους είναι να συνεχίσουν την δράση τους, και να συνεχίσει και η ίδια η ομάδα ως μέθοδος εμψύχωσης, στο διηνεκές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.