EmpowerHer: Εκπαιδευτικο προγραμμα αφιερωμενο στην γυναικεια ενδυναμωση και την ισοτητα των φυλων

32 Youth Workers το παρακολούθησαν φιλοξενούμενοι της Οργάνωσης Νέων “System and G” στην Κομοτηνή

32 άτομα από την Ελλάδα, την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Τουρκία, την Γερμανία και τη Λετονία βρέθηκαν στην Κομοτηνή το διάστημα 10 έως και 20 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της κινητικότητας από youth workers που διοργάνωσε η Οργάνωση Νέων “System and G” σε συνεργασία με το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “Exagono” του Δήμου Κομοτηνής.

Μια διοργάνωση με θέμα τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και το πώς η θέση της γυναίκας μπορεί να αναβαθμιστεί στη σημερινή εποχή, ώστε τελικά να επιτύχουμε τον πολυπόθητο στόχο της ισότητας των φύλων, που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus+” και κατά τη διάρκεια των δράσεων της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024.

Κατά την παραμονή τους στην Κομοτηνή οι youth workers που συμμετείχαν στις προγραμματισμένες δράσεις μάθαιναν, αλληλεπιδρούσαν και συνεργάζονταν με απώτερο σκοπό να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους σε καλές πρακτικές που υιοθετούνται σε άλλες χώρες και έτσι να τροφοδοτηθούν με περισσότερες πληροφορίες που σχετίζονταν με το θέμα του training course, με τελικό σκοπό να είναι σε θέση να προάγουν τον στόχο της δράση και στις χώρες διαμονής τους.

Αξιοσημείωτες δράσεις κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι η ομιλία από εθελοντές – πρακτικάριους του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού Exagono Κομοτηνής, σχετικά με τις μορφές βίας που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς καθημερινά και οι οποίες μπορεί να σχετίζονται άμεσα με το φύλο. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αυτής κοινωνικοί λειτουργοί του κέντρου ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες και αναλύσαν από κοινού φαινόμενα βίας από προσωπικές ιστορίες ατόμων.

Σημαντική δράση αποτέλεσε και η ομιλία της δημοσιογράφου του «Παρατηρητή της Θράκης» κ. Νατάσσας Βαφειάδου, που ήταν αφιερωμένη στους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο για την προαγωγή της ισότητας των φύλων.

Η Οργάνωση Νέων “System and G”επιθυμεί να ευχαριστήσει για την υποστήριξη του προγράμματος τον «Παρατηρητή της Θράκης», το Δήμο Κομοτηνής και το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού “Exagono”, καθώς και τη δημοτική βιβλιοθήκη για την άψογη υποστήριξη τους που οδήγησε στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.