Εμφαση στις μικροτερες δομες για τα σκουπιδια

Νομικά πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αντί των ΦΟΣΔΑ όπως η ΔΙΑΜΜΑΘ προκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών

Τα Νομικά πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου αντί των ΦΟΣΔΑ, όπως η ΔΙΑΜΜΑΘ στην περιοχή μας, προκρίνει η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κληθεί σύντομα να εγκρίνει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο ήδη έχει εγκριθεί από την επιτροπή διαβούλευσης της Περιφέρειας, στο οποίο η ΔΙΑΜΜΑΘ παίζει κεντρικό επιτελικό ρόλο, με στόχο να προχωρήσει ο σχεδιασμός περιφερειακά. Την ίδια ώρα όμως βρίσκεται σε διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο αφορά στην αναδιοργάνωση των φορέων διαχείρισης απορριμμάτων. Ερωτηθείς για αυτό ο κ. Καπετάνιος ανέφερε ότι οι φορείς απέτυχαν και υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν βιώσιμες λύσεις, κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
 
Ο γενικός γραμματέας, αναφερόμενος στο νέο Εθνικό Σχεδιασμό υπογράμμισε ότι στοχεύει στην αποκεντρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, σε μικρότερα έργα, ενώ δίδεται έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Επισήμανε δε ότι «με τον προηγούμενο νόμο, που προβλεπόταν η σύσταση 13 περιφερειακών Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, συστάθηκαν μόνο τρεις. Αυτό έδειξε την αποτυχία του νόμου. Εμείς θέλουμε να υπάρξουν βιώσιμες οντότητες και σαφώς προκρίνουμε τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.