Εμαθαν πρωτες βοηθειες για τα ζωα συντροφιας

Πρωτοπόρος ο Ερυθρός Σταυρός Κομοτηνής με την εκπαίδευση των πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες για σκύλους

Πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ψύχραιμα σε έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν μέχρι να μεταφερθεί το κατοικίδιο στον κτηνίατρο, γνώρισαν όσοι παρέστησαν στην 1η εκπαίδευση πολιτών στην Κομοτηνή στις Πρώτες Βοήθειες για σκύλους από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το πρωί του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την γλώσσα του σώματος του ζώου, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, την απόφραξη αεραγωγού, τις αιμορραγίες και τα τραύματα και τα επείγοντα περιστατικά.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Σώματος Εθελοντών Διασωστών και Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, αυτή είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ένα τέτοιο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα, και εκπαιδεύουν τους πολίτες για πρώτες βοήθειες για σκύλους ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν ένα ζώο συντροφιάς στη ζωή μέχρι αυτό να φτάσει στον κτηνίατρο.

Η γκάμα των τραυματισμών είναι τεράστια, τόνισε, από την ανακοπή, όπως μπορεί να συμβεί σε ένα άνθρωπο, μέχρι τραυματισμούς, ακρωτηριάσεις, δηλητηριασμούς και μεγάλες αιμορραγίες, για αυτό θέλησαν να δώσουν τα εφόδια στους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν τον τετράποδο φίλο τους στη ζωή μέχρι να φτάσει στον Κτηνίατρο για τις εξειδικευμένες βοήθειες.

«Η έγκαιρη αντιμετώπιση ενός περιστατικού σώζει πάντα ζωές, είτε στον άνθρωπο είτε στους τετράποδους φίλους μας. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες, γιατί τα πρώτα λεπτά είναι τα πιο κρίσιμα για να τους διατηρήσουμε στη ζωή» τόνισε, επισημαίνοντας πως το ενδιαφέρον για τα προγράμματα πρώτων βοηθειών που αφορούν πολίτες ή και ζώα συντροφιάς είναι σημαντικό.

Για αυτό και αυτό το πρόγραμμα θα μπει στον ετήσιο προγραμματισμό τους, και όσο συχνά κάνουν πρώτες βοήθειες για τους πολίτες θα συνεχίζουν και για τα ζώα συντροφιάς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.